Finančník Martin Kvietik čelí ďalšiemu obvineniu z korupcie

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 16:12 • 2 min
Finančník Martin Kvietik čelí ďalšiemu obvineniu z korupcie

BRATISLAVA - Finančník Martin Kvietik čelí ďalšiemu obvineniu z korupcie.

slovakia

left justify in out

Ako informovala televízia Markíza na svojom webe tvnoviny.sk, obvinenie sa údajne týka korupčnej schémy na Slovenskom pozemkovom fonde v rokoch 2016 a 2020.

 

Kvietikovi pribudlo nové obvinenie

Jeho advokát Dušan Ivan pre TV Markíza povedal, že jeho klient vinu odmieta. Spoločne s ním sú zo spomínaného skutku obvinení ďalší traja ľudia. Aktuálne sú na výsluchu.

 

Po ňom sa vyšetrovateľ s prokurátorom rozhodnú, či budú pre neho opäť žiadať väzbu. Dokopy v rukách polície skončilo až deväť osôb.

Najvyšší súd SR 23. marca obvineného finančníka Kvietika ponechal na slobode. Potvrdil tak rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu z pondelka (15. marca). Martin Kvietik je v tomto prípade obvinený z trestného činu prijímania úplatku, pričom skutok sa údajne stal v roku 2017.

 

Prečítajte si tiež: Norbert Bödör obvinený v kauze Dobytkár, ostáva vo väzbe

 

Oligarcha mal chápadlá na PPA

Ako uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, ktorý zastupoval dozorujúceho prokurátora, obvinený oligarcha mal na Pôdohospodárskej platobnej agentúra „viaceré vetvy”, prostredníctvom ktorých preberal úplatky.

 

Obhajoba naopak argumentovala, že keďže bol Kvietik v rámci kauzy Dobytkár začiatkom marca z väzby prepustený, išlo by o opätovnú väzbu v tej istej veci.

 

Korupcia v miliónoch eur
Kauza Dobytkár súvisí s podozreniami na korupciu v prostredí Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Polícia hodnotu poskytnutých úplatkov v rámci tejto kauzy vyčíslila na 10,5-milióna eur.

 

V skupine osôb obvinených z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú napríklad exšéf PPA Juraj Kožuch, bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír Partika, bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek K., finančník Martin K. či podnikatelia Norbert Bödör a Peter Kuba. Medzi ďalšími obvinenými sú aj advokáti či veterinár.

 

Mohlo by vás zaujímať: Exšéf PPA Juraj Kožuch je na slobode. Dnes by ste ho nespoznali!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies