Finančná správa zverejnila na svojej stránke tlačivá priznaní pre rok 2017

NETKY.SK • 23 December 2016, 13:43 • 2 min
Finančná správa zverejnila na svojej stránke tlačivá priznaní pre rok 2017

BRATISLAVA - Finančná správa zverejnila na svojej stránke tlačivá daňových priznaní pre budúci rok aj podklady pre tvorcov softvérov. O niekoľko dní sa totiž začne hektické obdobie podávania týchto priznaní, avizuje hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Ako prvé na podnikateľov čakajú nové pravidlá pre daň z motorových vozidiel. "Daňové priznanie na daň z motorových vozidiel je potrebné podať do konca januára 2017. Tlačivo pre tento typ daňového priznania je dostupné na portáli finančnej správy v katalógu formulárov," priblížila Macíková.

 

Medzi najdôležitejšie daňové termíny roka potom patrí koniec marca, kedy je posledný deň na podanie priznania na daň z príjmu za predchádzajúci rok. Na portáli finančnej správy už daňovníci nájdu tlačivá pre daň z príjmu fyzických osôb typ A, typ B, ako aj pre daň z príjmu právnických osôb. Dostupné sú v katalógu tlačív vo formáte PDF. Daniari na svojom portáli zverejnili aj príslušné XSD schémy, teda podklady pre softvérové spracovanie.

 

"Papierové daňové priznania budú verejnosti k dispozícií v januári, rovnako ako aj interaktívne elektronické formuláre," dodala Macíková.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies