Finančná správa zrušila už 133 webových stránok s nelegálnym hazardom

NETKY.SK • 10 Január 2018, 13:28 • 2 min
Finančná správa zrušila už 133 webových stránok s nelegálnym hazardom

BRATISLAVA - Finančná správa zakázala už 133 webstránok, ktoré ponúkali nelegálny hazard. Ich počet sa vďaka kontrole finančnej správy neustále zvyšuje.

slovakia

left justify in out

Kontrolu nelegálneho hazardu na internete vykonáva finančná správa od júla 2017 na základe novely zákona o hazardných hrách. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Finančná správa zakročila už voči 221 webovým sídlam so zakázanou ponukou. Subjekty, ktoré dostali výzvu na ukončenie nelegálnej činnosti, majú 10 dní na to, aby nelegálnu činnosť ukončili, pričom 76 z nich na základe výzvy tak urobilo. Štyri subjekty prestali prevádzkovať službu ešte pred jej zákazom. Ak vyzvané subjekty nelegálnu činnosť neukončia, dostanú sa na zoznam zakázaných webových sídiel, momentálne je v ňom 133 stránok.

Súd na základe žiadosti finančnej správy vydal už osem príkazov na zamedzenie vykonania platobnej operácie v prospech účtov nelegálnych prevádzkovateľov a 40 príkazov na zamedzenie prístupu k webovému sídlu s nelegálnym obsahom.

 

Za prevádzkovanie zakázaných ponúk môže byť uložená pokuta až do 500 000 eur. Využívanie nelegálnych webových sídiel môže spôsobiť problémy aj ich používateľom. Finančná správa preto upozorňuje občanov, že klienti nelegálnych hazardných stránok môžu byť vystavení riziku straty investovaných peňazí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies