Finančná správa zistila v marci 165 porušení zákona o e-kase

NETKY.SK • 18 Apríl 2023, 18:30 • 2 min
Finančná správa zistila v marci 165 porušení zákona o e-kase

BRATISLAVA - Kontrolóri finančnej správy v marci tohto roka preverili 517 podnikateľských subjektov, z toho v 165 prípadoch došlo k porušení zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

slovakia

left justify in out

Kontrolóri finančnej správy v marci tohto roka preverili 517 podnikateľských subjektov, z toho 43 formou online monitorovania na mieste a 482 formou kontrolných nákupov. Porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice zistili v 165 prípadoch, informovala v utorok hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

 

"Kontroly boli v marci tohto roka realizované najmä v oblastiach služieb pohostinstiev, jedální, ostatných jedálenských službách a zariadeniach účelového stravovania. Porušenie zákona odhalili kontrolóri v 165 prípadoch, čo predstavuje 34,16 % z celkového počtu kontrolných nákupov a 31,91 % z celkového počtu kontrol, vrátane monitorovania," priblížila Rybanská.

 

Podnikatelia podľa výsledkov kontrol naďalej najčastejšie porušujú zákon tým, že neevidujú tržby. Toto pochybenie sa preukázalo v 133 prípadoch. Kontrolóri uložili pokuty vo výške 50.190 eur. Zároveň sa podľa hovorkyne potvrdzuje, že má zmysel uskutočňovať opakované kontroly. Celkovo bolo zrealizovaných 76 opakovaných kontrolných nákupov, a to u podnikateľov, ktorí nezaevidovali tržbu v januári tohto roka. V piatich prípadoch bolo zistené rovnaké porušenie zákona. "Kontroly boli realizované aj v prípade 25 virtuálnych registračných pokladníc (VRP). Formou kontrolných nákupov bolo preverených 24 VRP. Porušenie zákona bolo zistené v 17 prípadoch, za čo kontrolóri udelili pokuty vo výške 4460 eur," dodala Rybanská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies