Finančná správa zatiaľ eviduje 75 % daňových priznaní oproti vlaňajšku

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 16:33 • 2 min
Finančná správa zatiaľ eviduje 75 % daňových priznaní oproti vlaňajšku

BRATISLAVA - Desiatky tisíc daňových priznaní prišli na daňové úrady počas posledného marcového dňa elektronicky aj v papierovej forme. Mobilné kancelárie využilo viac ako 2000 daňovníkov. Informovala o tom dnes hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Doteraz prišlo daniarom 75 % priznaní v porovnaní s celkovým počtom z minulého roka. Aktuálne je to približne 882.000 daňových priznaní oproti 1,2 milióna z vlaňajška. Doručenie ďalších očakáva finančná správa v najbližších dňoch prostredníctvom poštových zásielok.

 

Tradične najviac elektronických daňových priznaní prišlo počas posledného dňa, teda v piatok 31. marca. Tento rok podali firmy a občania takýmto spôsobom vyše 167.000 priznaní, teda o približne 5000 viac ako vlani.

 

Tento rok bude podľa Macíkovej zrejme rekordný v počte odkladov daňových priznaní. Tých bolo k 31. marcu zatiaľ takmer 93.000, čo je o tretinu viac ako v rovnakom období minulého roka.

"Finančná správa úspešne zvládla posledné dni určené na podávanie daňových priznaní. Nikde nezaznamenala problémy s organizáciou preberania daňových priznaní. Klienti finančnej správy, práve naopak, pozitívne hodnotili rýchlosť vybavenia bez dlhšej čakacej doby," konštatovala Macíková.

 

Pozitívne reakcie podľa nej vyvolala aj možnosť podať daňové priznanie v mobilných kanceláriách na najväčšom daňovom úrade na Slovensku v bratislavskej Petržalke. Využilo ich pritom 2033 daňovníkov. Rozšírené boli tiež možnosti na podanie daňových priznaní, napríklad v Bratislave v klientskom centre na Tomášikovej ulici či v Košiciach v budove magistrátu mesta.

 

"Ďakujem všetkým zamestnancom finančnej správy za pracovné nasadenie počas celého obdobia preberania daňových priznaní. Je to pre nás však len začiatok najnáročnejšieho obdobia v roku, nakoľko prijaté dokumenty treba teraz spracovať, vrátiť preplatky, poukázať 2 % a v neposlednom rade aj skontrolovať, či daňové priznanie podali všetci, ktorí majú túto povinnosť," zhodnotil prezident finančnej správy František Imrecze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies