Finančná správa zasahuje proti nelegálnemu hazardu v 100 prevádzkach po celom Slovensku

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 13:20 • 2 min
Finančná správa zasahuje proti nelegálnemu hazardu v 100 prevádzkach po celom Slovensku

BRATISLAVA - Colníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) vykonávajú vo štvrtok zásah v 100 prevádzkach po celom Slovensku. Ide o najväčšia akciu zameranú na odhaľovanie obchádzania zákona o hazardných hrách. Informovala o tom finančná správa.

slovakia

left justify in out

"Stovka colníkov KÚFS dnes preveruje prevádzky po celom Slovensku s cieľom odhaliť obchádzanie zákona o hazardných hrách. Ide o najväčšiu akciu proti nelegálnemu hazardu v asi stovke zariadení na území krajiny. V každom kraji kriminalisti finančnej správy preverujú aj podozrenia z podvodov na dani z pridanej hodnoty (DPH) a dani z príjmu právnických osôb (DPPO)," priblížila Drahomíra Adamčíková z komunikačného oddelenia Finančného riaditeľstva SR.

 

Finančná správa nemôže podľa nej zverejniť ďalšie podrobnosti o zásahu vzhľadom na to, že vykonáva v tejto súvislosti ďalšie úkony. "Podrobné informácie poskytne v pondelok po analýze a vyhodnotení výsledkov zásahu," avizovala.

 

Ďalej informovala, že počet uložených pokút, ako aj ich výška v tejto oblasti za minulý rok oproti predošlým rokom výrazne narástli. Daňovými úradmi bolo vlani uložených 210 pokút vo výške 378.660 eur. "Výška uložených pokút vzrástla v roku 2017 v porovnaní s rokom 2016 o 13.680 eur alebo 3,75 % a oproti roku 2015 až o 245.460 eur alebo 184 %," doplnila Adamčíková.

 

Na výhrach bolo minulý rok vyplatených spolu 2,699 miliardy eur, čo je medziročne viac o 20 miliónov eur. Do štátneho rozpočtu boli priamo z prevádzkovania hazardných hier v roku 2017 odvedené prostriedky vo výške 197 miliónov eur, čo je medziročne viac o 12 miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona