Finančná správa začne zverejňovať dlžníkov s daňovým nedoplatkom nad 170 eur

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 08:19 • 2 min
Finančná správa začne zverejňovať dlžníkov s daňovým nedoplatkom nad 170 eur

BRATISLAVA - Daňoví dlžníci majú posledné dni na úhradu menších dlhov, aby sa vyhli zverejneniu v zozname dlžníkov finančnej správy. Nové pravidlá, ktoré znížili výšku sledovanej dlžnej sumy na 170 eur, začali platiť v máji.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajšieho zákona sa zverejňoval zoznam daňových dlžníkov raz ročne podľa stavu k 31. decembru predchádzajúceho roka. Na zoznam sa dostali daňovníci, ktorých úhrnná výška daňových nedoplatkov presiahla u fyzických osôb 17.000 eur a u právnických osôb 170.000 eur a nezaniklo právo na ich vymáhanie.

 

"Podľa novely, ktorá začala platiť od 1. mája 2016, budeme zoznam daňových dlžníkov aktualizovať na mesačnej báze. Zverejnení budú tí, ktorých úhrnná výška daňových nedoplatkov presiahla 170 eur, a to podľa stavu k poslednému dňu kalendárneho mesiaca," avizovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

 

Aktualizované zoznamy dlžníkov budú zverejňované vždy do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, za ktorý sa zoznam vyhotovuje. "Prvý zoznam za mesiac máj 2016 teda zverejníme do 30. júna 2016," dodala Macíková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies