Finančná správa vypína systém eTax, od nového roka ho nahradí novým

NETKY.SK • 27 December 2013, 15:45 • 2 min
Finančná správa vypína systém eTax, od nového roka ho nahradí novým

BRATISLAVA - Práve dnes je tak posledný deň, kedy je možné podať daňové priznanie prostredníctvom systému eTax.

slovakia

left justify in out

Finančná správa dnes definitívne odstaví systém eTax, ktorý nahradí novým. "Posledné dni roku 2013 využijeme na premigrovanie dát z tohto systému na nový portál finančnej správy. Oficiálne spustenie nového portálu bude o štyri dni, teda v prvý deň nového roka 2014," informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Práve dnes je tak posledný deň, kedy je možné podať daňové priznanie prostredníctvom systému eTax. "Ak potrebuje občan či podnikateľ podávať daňové priznania elektronicky aj počas víkendu, či na budúci týždeň v pondelok a utorok, odporúčame daňovníkom inštalovať si aplikáciu eDane. Tento spôsob bude fungovať nepretržite," vysvetlila Macíková. Podávať dokumenty cez túto aplikáciu je však možné iba vtedy, ak má daňový subjekt dohodu o elektronickej komunikácii a príslušnú registráciu a autorizáciu pre elektronickú komunikáciu v systéme eTax, ktorú bolo možné vykonať do 23. decembra.

Primárnou cestou pre elektronickú komunikáciu s finančnou správou v novom roku bude už nový portál. Od 1. januára 2014 budú len elektronicky komunikovať všetci, ktorí sú platiteľom dane z pridanej hodnoty, daňový poradca za daňový subjekt, ktorého zastupuje pri správe daní, advokát za daňový subjekt či zástupca za daňový subjekt, ktorý je platiteľom dane z pridanej hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies