Finančná správa už vybrala 9 mil. na nedoplatkoch

NETKY.SK • 13 Február 2013, 08:04 • 2 min
Finančná správa už vybrala 9 mil. na nedoplatkoch

Finančná správa už vybrala 9 mil. na nedoplatkoch - Slovensko Finančná správa už vybrala na povinných daňových zábezpekách deväť miliónov eur.

slovakia

left justify in out

imgFinančná správa už vybrala na povinných daňových zábezpekách deväť miliónov eur. Vláda sa tak snaží bojovať proti daňovým únikom. V praxi platí, že čím je rizikovejší podnikateľ, tým je väčšia povinná zábezpeka. Denník HOSPODÁRSKE NOVINY v príspevku upozornil na prípad podnikateľa, ktorému Finančná správa vyrubila na povinnej zábezpeke na DPH omylom pol milióna eur. Problém sa spustil vtedy, keď podnikateľ založil pre klienta stavebnú firmu. Krátko na to ju predal novému majiteľovi, ktorý ju za pár mesiacov zadlžil. Dlhy však Finančná správa pripísala na krk zakladateľovi firmy, nie skutočnému dlžníkovi. "Nepozreli si, že došlo k zmene majiteľa", vysvetlil poškodený podnikateľ. Téme sa venuje denník na prvej a tretej strane v článku s názvom "Daniari chceli pol milióna. Omylom".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies