Finančná správa poslala občanom a firmám preplatky na dani z príjmov

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 10:17 • 2 min
Finančná správa poslala občanom a firmám preplatky na dani z príjmov

BRATISLAVA - Finančná správa (FS) SR poslala občanom a firmám na účty vyše 292 miliónov eur preplatkov na dani z príjmov za rok 2014. Pracovníci daňových úradov spracovali v zákonnej lehote do 40 dní od termínu na podanie priznania (do 7. 5.) tie daňové priznania, ktoré občania a firmy podali do konca marca 2015 a uviedli v nich, že majú preplatok na dani. Išlo o 492.490 priznaní.

slovakia

left justify in out

"Tieto skutočnosti nás oprávňujú vyhlásiť, že sa nám nový informačný systém podarilo úspešne rozbehnúť. Systém je v prevádzke a je funkčný," konštatoval prezident FS František Imrecze. Pripísal to vysokému profesionálnemu nasadeniu zamestnancov a ocenil aj trpezlivosť klientov daňových úradov.

 

Preplatky je podľa zákona potrebné poslať na účty daňovníkov do 40 dní od termínu na podanie daňového priznania, čo tento rok vyšlo na 7. mája. FS počas minulého týždňa preplatky postupne rozposlala, celkom to bolo 292.747.015 eur. Na správcov dane teraz čaká spracovanie vyhlásení o poukázaní 2 % pre neziskové organizácie. Ide o približne 600.000 dokumentov. FS je povinná previesť časť zaplatenej dane na účet neziskoviek do troch mesiacov po lehote na podanie vyhlásenia za predpokladu, že boli dodržané všetky zákonnom stanovené podmienky. Peniaze by mali dostať najneskôr 30. júna 2015.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies