Finančná správa odhalila v nákladnom vlaku z Ukrajiny 720 000 pašovaných cigariet

NETKY.SK • 22 Máj 2023, 14:15 • 2 min
Finančná správa odhalila v nákladnom vlaku z Ukrajiny 720 000 pašovaných cigariet

MAŤOVSKÉ VOJKOVCE - Príslušníci finančnej správy odhalili ďalší pokus nezákonného dovozu cigariet po širokorozchodnej železničnej trati v Maťovciach pri hranici s Ukrajinou. Spolu 720.000 kusov cigariet bolo ukrytých pod nákladom prepravovaného tovaru.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v pondelok hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová. "Finančný únik na cle a daniach bol v tomto prípade vyčíslený na 133.384 eur," uviedla. V 46 vagónoch nákladnej vlakovej súpravy z Ukrajiny sa nachádzal náklad železnej rudy. Ozbrojení príslušníci finančnej správy z Pobočky colného úradu Maťovce odhalili počas fyzickej kontroly pomocou sondážnych tyčí v dvoch vagónoch kontraband pašovaných cigariet ukrytý pod voľne loženou rudou.

 

Nezákonne prepravené cigarety štyroch rôznych značiek boli balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov, v dĺžke tabakového povrazca do 80 milimetrov, bez platnej slovenskej kontrolnej zámky. "Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu postúpený vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy, ktorý vedie trestné stíhanie pre zločin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru, v danom čase voči doposiaľ neznámemu páchateľovi. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov," konštatovala hovorkyňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona