Finančná správa odhalila na hraničnom priechode Čunovo 1600 cigariet bez kontrolnej známky

NETKY.SK • 2 Máj 2023, 11:45 • 2 min
Finančná správa odhalila na hraničnom priechode Čunovo 1600 cigariet bez kontrolnej známky

BRATISLAVA - Príslušníci finančnej správy (FS) objavili na hraničnom priechode (HP) Čunovo v smere do Maďarska v úkryte moldavského autobusu 1600 kusov cigariet bez kontrolnej známky.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Bratislava Drahomíra Adamčíková. "Neboli označené kontrolnou známkou. Našli ich počas kontroly na HP Čunovo v smere do Maďarska, keď prehľadávali autobus s moldavskou poznávacou značkou," priblížila. Ide o 80 kusov spotrebiteľských balení cigariet. Ukryté boli v priestore toalety za plastovým krytom pod umývadlom. "Vodič, 40-ročný občan Moldavska, nevedel preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia. Podľa jeho slov ich viezol do Nemecka," dodala.

 

Hliadka uložila vodičovi pokutu. Prípadom sa ďalej zaoberá CÚ Bratislava. "Hoci únik na spotrebnej dani predstavuje sumu 213,56 eura, dôležitá bola v tomto prípade prítomnosť psovodov CÚ Bratislava a ich šikovných psov," podotkla hovorkyňa. Priblížila, že nemecké a belgické ovčiaky vycvičené na vyhľadávanie tabaku a tabakových výrobkov odhalili v minulom roku viac ako 30.000 kusov cigariet a 21,2 kilogramu tabaku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona