Finančná správa očakáva výrazné posilnenie elektronickej komunikácie

NETKY.SK • 12 December 2017, 14:12 • 2 min
Finančná správa očakáva výrazné posilnenie elektronickej komunikácie

BRATISLAVA - Finančná správa (FS) SR sa pripravila na výrazné zvýšenie počtu elektronicky komunikujúcich klientov. Od januára 2018 budú totiž okrem platcov dane z pridanej hodnoty (DPH) povinné takýmto spôsobom komunikovať všetky právnické osoby (PO) zapísané v obchodnom registri.

slovakia

left justify in out

"Finančná správa je na to pripravená. Už v októbri posilnila call centrum, zriadila samostatnú informačnú sekciu na portáli finančnej správy, pripravila a rozdistribuovala letáky o podmienkach elektronickej komunikácie, pravidelne aktualizuje informácie na facebookovej stránke a portáli finančnej správy," priblížila hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová. O novinkách informuje aj prostredníctvom newslettera zasielaného svojim odberateľom.

 

Okrem tejto informačnej kampane bola spustená aj bannerová reklamná kampaň na oficiálnej stránke finančnej správy na sociálnej sieti Facebook. "Reklamné bannery po kliknutí presmerujú návštevníka priamo na portál finančnej správy, na ktorom nájde všetky informácie k elektronickej komunikácii a najčastejšie otázky týkajúce sa zmien po 1. 1. 2018," priblížila Skokanová.

 

V januári budúceho roka pribudne k súčasným 360.000 povinne elektronicky komunikujúcim ďalších 80.000 právnických osôb. "Finančná správa má záujem, aby čo najviac daňovníkov podávalo daňové priznania a žiadosti elektronicky. Daňovníci všetko vyriešia z domu alebo kancelárie bez potreby navštíviť daňový úrad, štruktúrovaný formulár daňového priznanie za nich opraví niektoré základné chyby a navyše poplatok za elektronické podanie žiadosti je oproti písomnej podobe polovičný," doplnil prezident finančnej správy František Imrecze.

 

Od júla 2018 sa povinnosť komunikovať s finančnou správou elektronicky rozšíri ešte viac, o všetky fyzické osoby (FO) – podnikateľov, registrovaných pre daň z príjmov a ich zástupcov. Finančná správa bude v rámci týchto zmien organizovať v regiónoch v spolupráci s členmi Konzultačnej rady školiace dni pre živnostníkov s možnosťou intenzívnej kampane o elektronickej komunikácii.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies