Finančná správa mení systémy, dočasne upravuje proces registrácie

NETKY.SK • 2 December 2014, 18:46 • 2 min
Finančná správa mení systémy, dočasne upravuje proces registrácie

BRATISLAVA - Registráciu novej elektronickej registračnej pokladnice či novej firmy čaká dočasná zmena režimu vybavovania. Finančná správa totiž implementuje viaceré nové informačné systémy, pričom niektoré sa spustia už od januára 2015.

slovakia

left justify in out

"Z tohto dôvodu je nevyhnutné upraviť fungovanie úradov koncom roka. Zmenený režim sa dotkne registrácie na daňových úradoch," informovala dnes hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.
     

Do 11. decembra funguje podľa nej všetko v nezmenenom režime. Napriek zákonnej 30-dňovej lehote vybavujú daňové úrady väčšinu agendy registrácie obratom. Od 12. decembra tohto roka do 5. januára 2015 však bude finančná správa využívať na úkony zákonnú lehotu, spravidla 30 dní. Podľa Macíkovej sa to dotkne najmä činností ako registrácia novej firmy, registrácia existujúcej firmy pre daň z pridanej hodnoty, pridelenie či zrušenie daňového kódu pokladne.
     

"Daňovníkom odporúčame vybaviť všetky náležitosti spojené s registrom v termíne do 11. 12. 2014. Finančná správa predĺži úradné hodiny registra a posilní počet pracovníkov, ktorí budú vybavovať žiadosti občanov," avizovala Macíková. Daňové úrady budú preto od 4. decembra k dispozícii každý pracovný deň do 17.00 h, vo štvrtok 11. decembra do 14.00 h. Fungovať budú aj v sobotu 6. decembra do 13.00 h. Rovnako bude pracovať aj Call Centrum FS. 
     

Pre skoršie vybavenie odporúča Macíková priniesť všetky potrebné doklady k registrácií, aby nebolo potrebné vyzývať podnikateľov na doplnenie údajov. "Zároveň verejnosti oznamujeme, že z rovnakého dôvodu budú dňa 15. 12. 2014 zrušené stránkové hodiny na daňových úradoch," doplnila hovorkyňa. Registrácia sa na daňových úradoch vráti do pôvodného režimu počas prvého týždňa nového roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies