Finančná správa bude počas predsedníctva v EÚ predsedať skupine pre clá

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 17:06 • 2 min
Finančná správa bude počas predsedníctva v EÚ predsedať skupine pre clá

BRATISLAVA - Zástupcovia finančnej správy sú počas polročného slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie (EÚ) súčasťou rezortného tímu Ministerstva financií (MF) SR. Zároveň budú predsedať skupine pre colnú spoluprácu.

slovakia

left justify in out

"Medzi priority tejto skupiny patrí spolupráca colných správ v boji proti terorizmu, výmena colných informácií s tretími krajinami a podvody pri minerálnych olejoch," informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

 

Okrem vedenia rokovaní skupiny pre colnú spoluprácu budú daniari zabezpečovať aj koordináciu a spoluprácu s inými pracovnými skupinami, útvarmi Európskej komisie, Europolom, Frontexom a Svetovou colnou organizáciou. "V oblasti colnej budeme viesť stretnutia generálnych riaditeľov colných správ v Europole a na pôde Rady," dodala Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona