Finančná skupina J&T údajne kúpila vydavateľstvo Ringier!

NETKY.SK • 20 Október 2014, 14:19 • 2 min
Finančná skupina J&T údajne kúpila vydavateľstvo Ringier!

BRATISLAVA - Finančná skupina J&T, respektíve jej partneri, podľa informácií portálu Strategie.hnonline.sk kupujú vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia.BRATISLAVA - Finančná skupina J&T dementuje údajnú kúpu vydavateľstva Ringier Axel Springier Slovakia.

slovakia

left justify in out

"Informácia o kúpe vydavateľstva Ringier Axel Springier Slovakia skupinou J&T nie je pravdivá," uviedla pre agentúru SITA PR manažérka J&T Linda Gáliková. Informáciu o možnej kúpe vydavateľstva finančnou skupinou priniesol dnes portál Strategie.hnonline.sk. Podľa jeho zdrojov by sa zmluvy mali podpísať čoskoro. Ringier Axel Springer je najväčšie vydavateľstvo na Slovensku, minulý rok dosiahlo tržby 30 mil. eur a zisk po zdanení 4,3 mil. eur. Vydáva najpredávanejší slovenský denník Nový Čas. V portfóliu má aj týždenníky Nový Čas pre ženy, Život, Nový Čas Nedeľa či mesačníky Nový Čas Krížovky, Eva. Patrí mu tiež skupina Azet. 

 

Portál prvýkrát informoval o záujme J&T o Ringier Axel Springer začiatkom septembra. Vtedy to obe strany popreli. Podľa Strategie.hnonline.sk zo spomínaného vydavateľstva začiatkom mesiaca odišla kľúčová osoba, generálny riaditeľ Peter Mertus. "Mertus podľa tlačovej správy oficiálne skončí v decembri; má sa tak stať "na základe jeho vlastného rozhodnutia. Reálne však už vo vydavateľstve nie je, jeho kompetencie prebrali Milan Dubec a Martin Mihálik, ktorí sú dočasne poverení vedením," vysvetlil web. 

 

J&T minulý rok kúpila najväčšie vydavateľstvo v Českej republike Ringier Axel Springer CZ za 170 mil. eur, ktoré neskôr rebrandovalo na Czech News Center. Slovenskej pobočky Ringier sa však zmena netýkala, tú si naďalej ponechal švajčiarsko-nemecký majiteľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies