Finančná riaditeľka Huawei je stále uväznená, neprepustili ju na kauciu

NETKY.SK • 11 December 2018, 08:13 • 2 min
Finančná riaditeľka Huawei je stále uväznená, neprepustili ju na kauciu

MONTREAL - Finančná riaditeľka čínskeho gigantu Huawei, ktorú zadržiavajú v Kanade, bude musieť počkať ešte najmenej jeden deň, kým príslušné úrady rozhodnú, či bude prepustená na kauciu.

slovakia

left justify in out

Kanadský súd v pondelok pokračoval vo vypočúvaní Meng Wan-čou.

 

Ženu, ktorá je dcérou zakladateľa spoločnosti Huawei, zatkli vo Vancouveri na žiadosť amerických úradov počas cesty z Hongkongu do Mexika. Meng Wan-čou (46) by mohla čeliť vydaniu do USA na základe obvinení z porušovania sankcií uvalených na Irán, pričom by jej mohlo hroziť maximálne 30 rokov za mrežami.

 

img

Zdroj: SITA

 

Jej kaučné vypočúvanie sa začalo v piatok vo Vancouveri, súd však ešte ani v pondelok nedospel k rozhodnutiu a vyslovenie verdiktu odložil o jeden deň. Americké ministerstvo spravodlivosti sa obáva, že by žena mohla opustiť krajinu a požiadalo kanadský súd, aby jej neudelil kauciu.

 

Jej právnik tvrdí, že Meng Wan-čou, ktorá mala v minulosti trvalý pobyt v Kanade, má s touto krajinou silné vzťahy a počas súdneho procesu zostane vo Vancouveri, kde spolu s manželom a dcérou vlastní luxusné domy.

 

img

Meng Wan-čou

Zdroj: SITA

 

Čína si v súvislosti so zadržaním Meng Wan-čou v sobotu predvolala aj kanadského veľvyslanca Johna McCalluma.

 

Podľa čínskej diplomacie je zatknutie Meng Wan-čou "neodôvodnené, nespravodlivé a vo svojej podstate ohavné". Čína zároveň varovala pred "vážnymi následkami", pokiaľ riaditeľku neprepustia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona