Finančná kríza v eurozóne môže výrazne znížiť dopyt po osobných vozidlách

NETKY.SK • 8 August 2012, 10:58 • 2 min
Finančná kríza v eurozóne môže výrazne znížiť dopyt po osobných vozidlách

Finančná kríza v eurozóne môže výrazne znížiť dopyt po osobných vozidlách - Svet Dlhová kríza v eurozóne môže priviesť západoeurópsky trh do hlbokej krízy. Uvádza to tím znalca automobilového priemyslu Ferdinanda Dudenhöffera.

slovakia

left justify in out

img

Dlhová kríza v eurozóne môže priviesť západoeurópsky trh do hlbokej krízy. Uvádza to tím znalca automobilového priemyslu Ferdinanda Dudenhöffera. V štúdii ústavu Center Automotive Research (CAR), ktorý profesor Dudenhöffer vedie na nemeckej Univerzite Duisburg-Essen, sa uvádza, že rok 2013 môže byť v predaji automobilov najhorším od roku 1993. Kríza v Európe nepominula, ale je ešte len na začiatku.
      Dudenhöfferov tím odhaduje, že na budúci rok sa po silnom poklese dopytu predá v západnej Európe iba 11,9 milióna osobných vozidiel. V roku 2000 sa ich predalo v tejto časti kontinentu 14,9 milióna.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies