Finančná gramotnosť školákov na Slovensku je nedostatočná

NETKY.SK • 4 Február 2013, 08:28 • 2 min
Finančná gramotnosť školákov na Slovensku je nedostatočná

Finančná gramotnosť školákov na Slovensku je nedostatočná - Zaujímavosti Finančná gramotnosť žiakov základných a stredných škôl na Slovensku je nízka. Zo 4000 testovaných žiakov zapojených do projektu Viac ako peniaze iba 4 % vyriešili vstupný test úspeš

slovakia

left justify in out

imgFinančná gramotnosť žiakov základných a stredných škôl na Slovensku je nízka. Zo 4000 testovaných žiakov zapojených do projektu Viac ako peniaze iba 4 % vyriešili vstupný test úspešne. Tri štvrtiny žiakov základných a polovica žiakov stredných škôl nedosiahla v teste ani 50-% úspešnosť. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Slovenskej bankovej asociácie (SBA) a organizácie Junior Achievement Slovensko (JASR). 

"Výsledky vstupného testovania žiakov potvrdili, že finančné vzdelávanie na školách treba zintenzívniť. Veríme, že aj náš projekt Viac ako peniaze prispeje k zvýšeniu finančnej gramotnosti," zhodnotil tieto výsledky výkonný riaditeľ SBA Ladislav Unčovský. 

V programe Viac ako peniaze je v súčasnosti zapojených 137 učiteľov a 4023 žiakov z celého Slovenska. Učitelia sa môžu prihlásiť do programu do konca januára, úvodné metodické tréningy sa uskutočnia už vo februári.

"Vďaka akreditácii vzdelávacieho programu Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktorá nám bola udelená v decembri minulého roku, môžu učitelia a vychovávatelia získať 25 kreditov v rámci kontinuálneho inovačného vzdelávania," priblížil programový manažér JASR Peter Kalčevský.

Program je určený žiakom ôsmeho a deviateho ročníka základných a prvého až štvrtého ročníka stredných škôl, pričom do programu sa môžu zapojiť aj detské domovy. Metodika a učebné materiály programu učia žiakov plánovať svoju finančnú budúcnosť a interaktívnym spôsobom vtiahnu žiakov do sveta financií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona