Financial Times: V úspech stretnutia medzi Putinom a Trumpom neveria ani v spojených štátoch ani v Rusku

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 21:17 • 2 min
Financial Times: V úspech stretnutia medzi Putinom a Trumpom neveria ani v spojených štátoch ani v Rusku

MOSKVA/WASHINGTON - Rusko a USA sa naďalej aktívne pripravujú na stretnutie Vladimira Putina a Donalda Trumpa napriek tomu, že žiadna zo strán nemá ilúzie o výsledku stretnutia.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo v Rusku sa očakáva, že obe strany sa budú snažiť o spoluprácu v sekundárnych otázkach, hoci nebudú ignorovať dôležité otázky ako Sýria, Ukrajina, Severná Kórea a kontrola zbrojení.
     

Dnes poradca amerického prezidenta John Bolton rozširuje program pre blížiace sa stretnutie dvoch lídrov, s ruským ministrom zahraničných veci Sergejom Lavrovom, ktoré sa konalo v Moskve.
     

Podľa informácií ruskych úradníkov, stretnutie prezidentov sa uskutoční krátko po návšteve Trumpa, ktorý smeruje do Veľkej Británie a je naplánované na 13. júla.
   

V Spojených štátoch tiež pochybujú o tom, že sa Trumpovi podarí uzavrieť vážnu dohodu s Putinom, ale mnohí na nadchádzajúcom stretnutí vidia pokus o zníženie napätia vo vzťahoch.
     

"Nemyslím si, že by sme mohli dosiahnuť dohodu, ktorá by bola prelomom, je to skôr show," reagujú v Moskve.
     

Daniel Fried očakáva, že USA a Rusko budú môcť nadviazať kontakt v bezpečnostných záležitostiach a vojenskej spolupráci. 

 

Ale v Rusku neveria v perspektívu dialógu o týchto otázkach, pretože veria, že to vyžaduje aby krajiny mali vysokú úroveň dôvery "a my nemáme ani kvapku tejto dôvery," zdôraznili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies