Finálový zápas ME 2021 na Wembley by sa mohol hrať pred plnými tribúnami

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 15:19 • 2 min
Finálový zápas ME 2021 na Wembley by sa mohol hrať pred plnými tribúnami

LONDÝN - Anglickí futbaloví predstavitelia dúfajú, že na štadióne Wembley v Londýne bude počas júlových zápasov majstrovstiev Európy využitých 100 % celkovej kapacity 90-tisíc divákov.

slovakia

left justify in out

V Anglicku budú v nasledujúcom období postupne uvoľňovať pandemické obmedzenia, ktoré neobišli ani divákov v hľadiskách. Počas apríla a mája sa uskutoční niekoľko pilotných akcií, ktoré by mali napomôcť postupnému návratu fanúšikov na štadióny.

 

img

 

Veľké generálky 
Priamo vo Wembley sa 18. apríla bude konať semifinálový duel FA Cupu medzi Leicestrom City a Southamptonom, na ktorý umožnia vstup štyrom tisíckam fanúšikov. O týždeň neskôr, 25. apríla, pustia na finále anglického Ligového pohára Tottenham Hotspur - Manchester City 8-tisíc divákov a na finále FA Cupu 15. mája21-tisíc divákov.

 

 

Posledné tri zápasy v Londýne 

Angličania dúfajú, že tieto akcie prispejú k tomu, aby na štadióny postupne mohli púšťať väčšie davy ľudí. Prioritou je najmä otestovanie štadióna Wembley, ktorý privíta sedem zápasov z vlaňajška preloženého európskeho šampionátu, vrátane oboch duelov semifinále a finálového stretnutia.

 

"Sme radi, že vo Wembley zorganizujeme tri testovacie akcie a sme si istí, že divákom budeme môcť ponúknuť bezpečné prostredie," povedal výkonný riaditeľ anglickej Futbalovej asociácie (FA) Mark Bullingham.

 

 

"Toto je dôležitý prvý krok k prinavráteniu fanúšikov na tribúny a naplneniu štadiónov. Dúfajme, že sa to podarí do konca tohtoročných ME," dodal. Finále európskeho šampionátu je naplánované na 11. júla.

 

Aj iné odvetvia športu 

Snahy o návrat fanúšikov vyvíjajú aj iné športové odvetvia. Od 17. apríla do 3. mája sa v divadle Crucible v Sheffielde uskutočnia majstrovstvá sveta v snookeri, ktoré si denne bude môcť naživo pozrieť až 1000 ľudí.

 

img

 

"Podporili sme šport a umenie bezprecedentnými sumami, ale teraz prichádza čas, aby sa leto plné ´živých´ podujatí stalo skutočnosťou," skonštatoval štátny tajomník pre kultúru Oliver Dowden.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona