Finále Stanley Cupu sa ešte presúva na Floridu, tam ale zúri hurikán

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 18:56 • 2 min
Finále Stanley Cupu sa ešte presúva na Floridu, tam ale zúri hurikán

BRATISLAVA - Tréner hokejistov Montrealu Canadiens Dominique Ducharme sa len pousmial nad tým, že prílet jeho tímu na stredajší piaty zápas finále play-off zámorskej NHL proti Tampe Bay Lightning môže sprevádzať hurikán, ktorý sa v najbližších dňoch očakáva na západnom pobreží amerického štátu Florida.

slovakia

left justify in out

Podľa Ducharmea jeho tím v tejto sezóne už prešiel toľkými nástrahami a šialenými situáciami, že hurikán ho nemôže rozhodiť.


"To už ani nie je prekvapenie. Čokoľvek sa stane, povieme si len, že je to zrejme náš osud. Toto bola šialená sezóna, ale my sme bláznivá partia, preto sme sa dostali až do finále," uviedol Dominique Ducharme na webe NHL.

 

 

Viac o hurikáne Elsa: VIDEO: K Floride sa blíži tropická búrka Elsa, vo viacerých okresoch platí núdzový stav

 

Live zábery na súčasný pohyb a silu hurikánu Elsa. 

 

 

Len raz v histórii 
Montreal bez Tomáša Tatara v zostave si pondelkovým domácim triumfom 3:2 po predlžení vybojoval pokračovanie finálovej série proti Tampe Bay. Hráči Lightning však vedú 3:1 na zápasy a je len málo pravdepodobné, že sa Canadiens podarí otočiť výsledok vo svoj prospech. V celej histórii play-off bojov o Stanleyho pohára iba Toronto proti Detroitu otočilo z 0:3 na 4:3 na zápasy. Bolo to však ešte v roku 1942.

 

Šialené už prvé kolo 

Montreal už ale tohto roku v playoff robil divy. Hneď v prvom kole otočil sériu s Torontom z 0:3 na 4:3. maple Leafs boli pritom pre tento rok pasovaní za jedného z najväčších favoritov pre zisk Stanley cupu. Pri "Habs" v tejto sezóne sa asi nikdy nemôže hovoriť nikdy. 

 


"Táto sezóna bola v mnohých ohľadoch chaotická a hektická. Prešli sme si prakticky všetkým od viacnásobnej nákazy koronavírusom v tíme, cez výmenu trénera až po niektoré skutočne veľmi zlé výsledky, ktoré na nás zanechali stopy. A teraz sa zachraňujeme vo finále a potenciálne čelíme hurikánu," zamyslel sa Corey Perry.

Skúsený 36-ročný útočník Montrealu získal v roku 2007 Stanleyho pohár v drese Anaheimu a vlani vo finále neuspel ako hráč Dallasu práve v sérii proti Tampe Bay.

 

img

Anaheim Ducks, víťazi Stanley cupu 2007 (zľava Dustin Penenr, Ryan Getzlaf a Correy Perry).

 

Na otázku, či cíti motiváciu navyše uspieť voči Tampe Bay, odpovedal so slovami, že "každý ďalší zápas v sérii je výzva bez ohľadu na meno súpera. Vybojovali sme si pokračovanie v Tampe, preto chceme zvíťaziť a ešte raz sa tam vrátiť...Ak však neuspejeme, nič sa nestane. Je to len hokej."

 

Mohlo by vás zaujímať: Finálové séria Stanley Cupu ešte neskončila, Montreal zdolal Tampu po predĺžení

 

Slovenská stopa 

Ak Tampa Bay v stredu premení druhý finálový "mečbal" a zopakuje po roku (back to back) svoj triumf v Stanleyho pohári, Erik Černák sa stane len tretím slovenským hokejistom s viacnásobným zárezom na víťaznom pohári.

 

Erik Černák prezradil, ako vyzerali oslavy po zisku Stanley Cupu, načrtol aj svoju budúcnosť v klube

 

Trikrát sa držiteľom slávnej hokejovej trofeje stal útočník Marián Hossa, v rokoch 2010, 2013 a 2015 zakaždým triumfoval s tímom Chicago Blackhawks.

 

img

 

Dvakrát zdvihol Stanley Cup nad hlavu ďalší útočník Tomáš Kopecký. V roku 2008 to bolo s tímom Detroit Red Wings a o dva roky neskôr spoločne s Hossom v organizácii Blackhawks.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies