Finále reprízou súboja o zlato 1994 medzi Kanadou a Švédmi

NETKY.SK • 22 Február 2014, 11:08 • 2 min
Finále reprízou súboja o zlato 1994 medzi Kanadou a Švédmi

SOČI - Prvýkrát po desiatich rokoch rozhodne o víťazovi na vrcholnom podujatí v hokeji finálový duel medzi Kanadou a Švédskom. Hráči oboch tímov si skrížia hokejky v rozhodujúcom súboji na zimných olympijských hrách v Soči v nedeľu 23. februára od 13.00 h SEČ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Naposledy sa obe veľmoci stretli v boji o zlato na majstrovstvách sveta 2004 v Prahe, kde sa z triumfu radoval zámorský výber. Oba tímy budú bojovať vo finále olympijského turnaja vo vzájomnom zápase prvýkrát od roku 1994, keď v Lillehammeri vyhrali Švédi až po pamätných samostatných nájazdoch s koncovkou Petra Forsberga. Obaja finalisti sa na ZOH stretli naposledy v Salt Lake City 2002, kde pripravili tri korunky javorovým listom jedinú prehru na tamojšom podujatí. Celkovo oba tímy na seba narazili pod piatimi kruhmi šestnásťkrát, dvanásť zápasov vyhrali Kanaďania. Zámorská veľmoc je so štrnástimi cennými kovmi, z toho ôsmimi zlatými, najúspešnejšou v histórii olympijských turnajov. Švédi sa budú snažiť o tretie olympijské zlato, okrem Lillehammeru 1994 vyhrali aj v Turíne 2006. Celkovo majú na konte deväť cenných kovov. 

V sobotu nastúpia v súboji o konečné 3. miesto proti sebe neúspešní semifinalisti Fínsko a USA. Európania sa pokúsia natiahnuť sériu medailových úspechov na ZOH na tri a zabojujú o šiesty cenný kov (doteraz 0-2-3). Američania majú zatiaľ spod piatich kruhov 11 medailí (2-8-1). 

Ďalší program olympijského hokejového turnaja v Soči (časy sú v SEČ): 
Sobota 22. februára: o 3. miesto Fínsko - USA (16.00 h, Ľadový palác Boľšoj) 
Nedeľa 23. februára: finále Švédsko - Kanada (13.00, Ľadový palác Boľšoj) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies