Finále ME povedie Angličan Clattenburg, napodobnil Proencu

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 10:46 • 2 min
Finále ME povedie Angličan Clattenburg, napodobnil Proencu

PARÍŽ - Finálový súboj EURO 2016 medzi Portugalskom a domácim Francúzskom zverila Európska futbalová únia (UEFA) do rúk anglickým rozhodcom. Hlavným bude Mark Clattenburg, ktorý doteraz na šampionáte viedol štyri stretnutia. Na čiarach mu budú asistovať krajania Simon Beck a Jake Collin, štvrtým rozhodcom bude Maďar Viktor Kassai. Informovala o tom UEFA na svojom oficiálnom webe.

slovakia

left justify in out

Pre Clattenburga bude nedeľňajšie finále v St. Denis (o 21.00 SELČ) najvýznamnejším zápasom v jeho doterajšej rozhodcovskej kariére. Štyridsaťjedenročný rodák z Newcastlu bude počas siedmich týždňov pískať v treťom veľkom finále, 28. mája viedol finále Ligy majstrov 2015/2016 medzi Realom Madrid a Atleticom Madrid. Aj vtedy proti sebe nastúpili Cristiano Ronaldo a Antoine Griezmann, na ktorých sa bude sústrediť pozornosť aj v nedeľňajšom vyvrcholení ME. Clattenburg tak napodobnil Portugalčana Pedra Proençu, ktorý v roku 2012 rovnako rozhodoval dve veľké európske finále.

 

Angličan mal navyše v tejto sezóne pod taktovkou aj finále Pohára FA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies