Finále LM: Ktorý madridský tím bude dnes úspešnejší?

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 19:55 • 2 min
Finále LM: Ktorý madridský tím bude dnes úspešnejší?

MILÁNO – Dnešný deň bol dlho očakávaný fanúšikmi futbalu po celom svete. Práve dnes sa totiž odohrá finále Ligy majstrov medzi Realom Madrid a Atléticom Madrid na milánskom štadióne San Siro.

slovakia

left justify in out

Dňa 24. mája 2014 Real Madrid porazil svojho dnešného súpera 4-1 po predĺžení vo finálovom zápase Ligy majstrov v Lisabone a úspešne dosiahli La Decimu. Atlético čakalo na tento moment dva roky, aby svojmu mestskému rivalm oplatili krutú porážku.

Zidane má problém so zraneniami

Pred finálovým zápasom má tréner Realu Madrid niekoľko zranených v tíme, ktorých štart je vylúčený alebo otázny.

Obranca Raphael Varane kvôli zraneniu prišiel o finále LM aj o Euro 2016, aj keď jeho šance na štart proti Atléticu boli minimálne, keďže Zidane v posledných mesiacoch uprednostňoval duo Pepe a Sergio Ramos.

Oveľa väčšie vrásky mu však spôsobil hviezdny Cristiano Ronaldo, ktorý sa nepríjemne zranil počas tréningu po zrážke s brankárom Kikom Casillom. Ronaldo vzápätí odkríval z ihriska, čo vyvolalo stav paniky v tábore Realu Madrid. Kanonier chýbal už aj v zápase proti Manchestru City kvôli zraneniu a je otázne, či je 100% fit na dnešný zápas, aj keď samotný hráč tvrdí, že sa nikdy necítil lepšie.

Atlético s kompletnou zostavou

Naopak, tréner Diego Simeone má v zostave jasno, keďže má k dispozícii kompletný káder. Jediný otáznik visel nad štartom obrancu Diega Godína, ktorý sa však už zotavil zo zranenie stehenného svalu.

Kde sa bude lámať chlieb

Atlético malo počas uplynulej sezóny La Liga navrch, aj keď skončilo na konečnom treťom mieste za Realom Madrid. Vo vzájomných zápasoch sa viac darilo práve zverencom Diega Simeoneho, keď Atlético dokázalo vyhrať na ihrisku Realu 1-0. V domácom zápase potom uhralo remízu 1-1.

Tieto výsledky bezpochyby dodajú hráčom Atlética odvahu a potrebný optimizmus. Keď k tomu prirátame faktor pomsty za prehraté lisabonské finále, tak sa máme dnes na čo tešiť. Nakoniec, hráči Atlética sa môžu pochváliť momentálne najlepšou obranou v Európe.

Kvalita Realu Madrid je nesporná

Keď Cristiano Ronaldo nemôže hrať naplno, tak ho skvele zaskakujú Gareth Bale a Karim Benzema, ktorí taktiež dokázali rozhodovať dôležité zápasy. Luka Modrič v strede poľa je skvelým tvorcom a v bráne tím dokáže podržať vynikajúci Keylor Navas.

Zjednodušene povedané, Atlético Madrid má svoju silnejšiu stránku v defenzíve, zatiaľ čo Real dokáže pohroziť smrtiacim útokom. Dnes večer tak môže získať vytúženú trofej naozaj hociktorý z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies