Finále Fed Cupu otvorí duel Vinciovej s Panovovou

NETKY.SK • 1 November 2013, 15:38 • 2 min
Finále Fed Cupu otvorí duel Vinciovej s Panovovou

CAGLIARI - Hostkám budú chýbať najväčšie opory - Maria Kirilenková, Anastasia Pavľučenkovová aj Jelena Vesninová.

slovakia

left justify in out

Víkendový finálový duel Pohára federácie 2013 tenistiek medzi Talianskom a Ruskom otvorí zápas domácej dvojky Roberty Vinciovej s líderkou ruskej zostavy Alexandrou Panovovou. Rozhodol o tom piatkový žreb, hrať sa bude na antuke v sardínskom Cagliari.
Hostkám budú chýbať najväčšie opory - Maria Kirilenková, Anastasia Pavľučenkovová aj Jelena Vesninová. Všetky tri hráčky, ktoré boli súčasťou tímu vo víťaznom semifinále proti Slovensku v Moskve (3:2), dali prednosť štartu na "malých MS" v Sofii. V druhom sobotňajšom singli tak šokujúco dostane príležitosť proti svetovej sedmičke Sare Erraniovej až 236. hráčka rebríčka a bývalá juniorská svetová jednotka Irina Chromačevová.
Ruský kapitán Šamil Tarpiščev má ešte k dispozícii Alisu Klejbanovovú a Margaritu Gasparjanovú. Talianky nastúpia v plnej sile s Erraniovou, Vinciovou a Flaviou Pennettovou. Štvrtou do partie je Karin Knappová, ktorú kapitán Corado Barazzutti nominoval namiesto Francescy Schiavoneovej.
V tomto roku sa vo Fed Cupe predstavilo 97 krajín. Trojnásobné víťazky z Talianska sa dostali už do svojho piateho finále za uplynulých osem rokov. Pre ruské tenistky je to šiesta finálová účasť za 10 rokov, trofej zdvihli nad hlavu štyrikrát.

žreb finále Fed Cupu 2013: Taliansko - Rusko Roberta Vinciová - Alexandra Panovová Sara Erraniová - Irina Chromačevová Sara Erraniová - Alexandra Panovová Roberta Vinciová - Irina Chromačevová
Flavia Pennettová, Karin Knappová - Alisa Klejbanovová, Margarita Gasparjanová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona