Finále FA Cupu môže určiť budúcnosť Martíneza i Manciniho

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 14:42 • 2 min
Finále FA Cupu môže určiť budúcnosť Martíneza i Manciniho

LONDÝN - Sobotňajší šokujúci triumf futbalistov anglického Wiganu Athletic vo finále FA Cupu nad favorizovaným Manchestrom City nespôsobil len jedno z najväčších prekvapení v histórii súťaže, ale môže aj ovplyvniť blízku budúcnosť trénerov oboch tímov. Roberta Martíneza z Wiganu spájajú ostrovné médiá s odchodom do FC Everton, kde by mal nahradiť Davida Moyesa. Ten bude od nadchádzajúcej sezóny pôsobiť v Manchestri United, keď nahradí Alexa Fergusona.

slovakia

left justify in out

V Anglicku sa povráva, že Mancini mal v Manchestri City skončiť už dvakrát. Pred dvoma rokmi ho po relatívne neúspešnej sezóne "zachránil" zisk FA Cupu, minulý rok po nezdaroch v pohárovej Európe zas titul v Premier League. Tento rok však okrem anglického superpohára (Community Shield) do klubovej vitríny jeho zverenci nepridali žiadnu trofej. "Minulý rok Manchester United nezískal titul ani nezvíťazil v FA Cupe a o takýchto veciach ste nepísali. Možno sa niečo teraz deje, ja o tom neviem a som hlúpy. Do konca sezóny nám však zostáva odohrať ešte dva zápasy a po nich sa uvidí," rozčuľoval sa bývalý kouč Interu Miláno a opäť sa nevyhol porovnaniu s mestským rivalom: "Koľko tímov bolo v tejto sezóne lepších, ako my? Jeden - Manchester United. Sme druhí v lige a dostali sme sa do pohárového finále. Nedosiahli sme svoje ciele, no mali sme dobrú sezónu." 

Tréner Wiganu Roberto Martínez sa potešil aj tomu, že do Európskej ligy UEFA 2013/2014 sa okrem jeho tímu pozrie po víťazstve v anglickom Ligovom pohári aj waleský Swansea City - klub, ktorý koučoval v rokoch 2007 - 2009. "Hrajú podobným spôsobom, ako my. Teší ma, že sa im podaril takýto úspech," povedal 39-ročný Martínez, ktorý sa novinárom ospravedlnil za svoj neskorý príchod na tlačovú konferenciu. Zdôvodnil to tým, že jeho tím nie je zvyknutý oslavovať. 

Wiganu patrí v tabuľke Premier League dve kolá pred koncom zostupová 18. priečka a na záchranu potrebuje zisk minimálne troch bodov v dueloch s FC Arsenal a Aston Villou. "Príčinou nášho postavenia v dlhodobej súťaži je fakt, že sme mali počas sezóny veľa zranených hráčov. Neviem, do akej miery sa dokážeme dať fyzicky i psychicky dokopy pred utorňajším stretnutím s Arsenalom. Spravíme však všetko pre to, aby sme nevypadli," uzavrel Martínez, v ktorého kádri figuruje aj slovenský mládežnícky reprezentant Filip Oršula. Ten však nedostáva príležitosti v A-mužstve.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies