Finále Davisovho pohára smeruje na neutrálnu pôdu

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 10:28 • 2 min
Finále Davisovho pohára smeruje na neutrálnu pôdu

SOČI - Neutrálne dejisko finálového súboja a rozhodujúci piaty set s tajbrejkom by sa mohli stať realitou už od nasledujúceho ročníka tenisového Davisovho pohára mužských reprezentačných družstiev.

slovakia

left justify in out

Skoncovať s výhodou domáceho prostredia pre jedného z aktérov finále podľa zásady reciprocity a tiež s maratónskymi zápasmi navrhuje prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Francesco Ricci Bitti.

 

"Zvažujeme napríklad hrať finále na neutrálnej pôde. V hre je viacero zmien, hlavné princípy súťaže však chceme zachovať," povedal Talian a predznamenal, že tajbrejky rozhodujúcich piatych setov prídu "už čoskoro". "Tenis sa mimoriadne vyrovnáva. Zápasy sú príliš dlhé, nemôžeme kráčať proti dobe," pokračoval.

 

Akúkoľvek zmenu formátu nasledujúceho ročníka niektorého zo svetových šampionátov družstiev - mužského Davisovho pohára či ženského Pohára federácie - musí schváliť septembrové zasadnutie ITF. Ricci Bitti však napriek ochote experimentovať nemieni siahnuť na základné stavebné kamene - súťaže sa naďalej budú hrať každoročne a právo vybrať hráčov do tímu budú mať kapitáni, resp. národné federácie.

 

"Tenis je čoraz náročnejší. Hrať dva dni za sebou stojí veľa síl. Musíme jednoducho akceptovať, že niektorí tenisti nenastúpia. Napriek všetkým nevýhodám súčasného formátu máme stále 90-percentnú účasť a môžeme byť spokojní," uzavrel Ricci Bitti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies