FINA schválila miešané páry, súťažiť budú aj muži

NETKY.SK • 29 November 2014, 11:46 • 2 min
FINA schválila miešané páry, súťažiť budú aj muži

DAUHA - Medzinárodná plavecká federácia (FINA) na mimoriadnom kongrese v katarskej Dauhe schválila novú disciplínu synchronizovaného plávania - miešané dvojice zložené z muža a ženy.

slovakia

left justify in out

Znamená to, že počet udeľovaných medailových kompletov v synchronizovanom plávaní na majstrovstvách sveta stúpne na jedenásť - deväť pre ženy a dve pre mužov a ženy. Pôjde o disciplíny - technické miešané duo a voľné miešané duo. Informoval o tom server Slovenskej plaveckej federácie.

 

Aj keď "umelecké" plávanie vymysleli koncom 19. storočia muži, časom sa z tohto športu stala výsostne ženská parketa. Jedným z priekopníkov novodobého mužského synchronizovaného plávania je Američan Bill May, ktorý so svojou partnerkou Kristinou Lum zvíťazili v roku 1998 na majstrovstvách USA a následne získali striebro na Hrách dobrej vôle. Tituly získal aj na medzinárodných mítingoch ako German Open, French Open, Swiss Open, ale pravidlá mu neumožňovali štartovať na vrcholných podujatiach. akými sú majstrovstvá sveta či olympijské hry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies