Fín Peltonen končí, má osem medailí z MS a štyri zo ZOH

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 17:54 • 2 min
Fín Peltonen končí, má osem medailí z MS a štyri zo ZOH

HELSINKI - Stále produktívny krídelník Ville Peltonen dokončí sezónu 2013/2014 vo farbách IFK Helsinki ako kapitán tímu.

slovakia

left justify in out

Dlhoročný fínsky hokejový reprezentant Ville Peltonen po tejto sezóne skončí s aktívnou činnosťou. Čoskoro 41-ročný krídelník (nar. 24. marca 1973) nazbieral v rokoch 1994 až 2010 v drese Suomi úctyhodných trinásť medailí z vrcholných podujatí - osem z nich získal na majstrovstvách sveta (1 - 4 - 3), štyri na zimných olympijských hrách (0 - 1 - 3) a strieborný kov má zo Svetového pohára 2004. V družstve Fínska tvoril s centrom Sakom Koivom a ďalším krídelníkom Jerem Lehtinenom elitnú formáciu s prezývkou Hui, Dui, Lui podľa mien synovcov strýka Držgroša z animovanej disneyovky o Káčerove.

 

V tejto sezóne nazbieral stále produktívny Peltonen v 53 stretnutiach najvyššej domácej súťaže Liiga v drese IFK Helsinki ako jeho kapitán dosiaľ 41 bodov (13+28). O jeho rozhodnutí ukončiť kariéru informoval jeho klubový zamestnávateľ. 

 

Rodák z helsinského predmestia Vantaa odohral v NHL v tímoch San Jose Sharks, Nashville Predators a Florida Panthers dokopy 382 zápasov s bilanciou 52+96. Okrem domácej súťaže pôsobil aj vo Švédsku, Švajčiarsku a KHL. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies