Fín Jere Lehtinen po 14 sezónach v profilige ukončil kariéru

NETKY.SK • 9 December 2010, 12:05 • 2 min
Fín Jere Lehtinen po 14 sezónach v profilige ukončil kariéru

Fín Jere Lehtinen po 14 sezónach v profilige ukončil kariéru

slovakia

left justify in out

img

Fínsky hokejový útočník Jere Lehtinen v stredu oznámil koniec kariéry. Tridsaťsedemročný veterán odohral v zámorskej NHL 14 sezón a všetky v drese Dallasu Stars, s ktorým získal aj Stanleyho pohár (1999).
      Lehtinena si budú fanúšikovia pamätať za jeho výborné defenzívne kvality. Trikrát sa tešil z ceny pre najlepšieho brániaceho útočníka Selke Trophy, ktorú získal v rokoch 1998, 1999 a 2003. Lehtinen odohral v základnej časti profiligy celkovo 875 duelov s bilanciou 243 gólov a 271 asistencií, v 108 zápasoch vyraďovacej časti pridal ďalších 49 bodov. "Je to ťažké rozhodnutie, keďže hráte hokej celý svoj život a zrazu musíte zastaviť. Spomienky, ktoré mám na Dallas, však nikdy nezabudnem a vždy budem hrdý na fakt, že som ukončil svoju kariéru tam, kde som ju odštartoval," vyhlásil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies