Fín Granlund o produktívnom spoluhráčovi: Laine hrá úžasne

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 12:46 • 2 min
Fín Granlund o produktívnom spoluhráčovi: Laine hrá úžasne

PETROHRAD - Zatiaľ najväčšiu pozornosť na hokejovom šampionáte v Rusku púta fínsky útočník Patrik Laine. Vo veku iba 18 rokov je lídrom fínskeho národného tímu a po dvoch zápasoch ovládol aj individuálne štatistiky. Chválou na adresu hráča, ktorého po MS čaká draft do NHL, nešetria ani jeho spoluhráči.

slovakia

left justify in out

Pre Laineho je sezóna 2015/2016 ako zo sna. Na prelome rokov hviezdil na MS hráčov do 20 rokov, keď v siedmich zápasoch získal 13 bodov a Suomi výrazne pomohol k titulu majstrov sveta tejto vekovej kategórie. Výborne rozbehnutú sezónu podčiarkol v najvyššej fínskej súťaži, ktorú vyhral ako hráč Tappary Tampere. Nestratil sa ani na "dospeláckej" úrovni, v pätnásttich zápasoch play off strelil 10 gólov. O tom, že ide o výnimočného hráča, presviedča aj na šampionáte v Rusku. Svoj debutový zápas na vrcholnom "seniorskom" podujatí ozdobil dvomi gólmi a jednou asistenciou.

 

Rovnakú bilanciu zopakoval aj ďalšom zápase proti Nemecku a po dvoch stretnutiach je lídrom produktivity šampionátu. "Hrá naozaj úžasne," pochválil spoluhráča útočník Mikael Granlund. "Hrá na vysokej úrovni. On sa musí tešiť z hry, mať z hokeja radosť a vtedy dominuje. Zápasy na MS si naozaj užíva," povedal Granlund pre iihf.com.

 

Je veľmi pravdepodobné, že počas najbližšieho draftu do NHL bude Laine vybraný medzi prvými. Vo väčšine preddraftových rebríčkov figuruje na popredných priečkach tesne za Američanom Austonom Matthewsom. "Chcem sa priblížiť k pozícii jednotky draftu, preto je pre mňa dôležité byť na tomto turnaji úspešný," citoval mladého Fína portál hokej.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies