Filmový režisér zaplatil za to, že má tri deti, pokutu 1,2 milióna dolárov

NETKY.SK • 7 Február 2014, 16:23 • 2 min
Filmový režisér zaplatil za to, že má tri deti, pokutu 1,2 milióna dolárov

PEKING - Pokutu vo výške 1,2 milióna dolárov (0,89 milióna eur) zaplatil za porušenie čínskej politiky jedného dieťaťa filmový režisér Čang I-mou, ktorý v roku 2008 režíroval otvárací ceremoniál letných olympijských hier v Pekingu. Má totiž s manželkou tri deti, citovala dnes čínske orgány agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Východočínske mesto Wu-si oznámilo on-line, že jeho úrad pre plánovanie rodiny dnes dostal uhradenú "vysokú pokutu v jednej sume od Čanga a Čchen Tching".
     
Fámy o tom, že má režisér viac detí, než povoľuje čínska rodinná politika, sa objavili vlani. Niektoré zdroje uvádzali, že má až sedem detí so štyrmi ženami.
     
Čang v decembri pristúpil na spoluprácu s vládnym vyšetrovaním, ktorej výsledkom bola zmienená pokuta.
     
Čang je jeden z najznámejších filmových režisérov Číny. K vrcholom jeho tvorby patrí vojnový film Červené pole (1987), ktorý získal na filmovom festivale Berlinale hlavnú cenu Zlatý medveď. Ďalší jeho film Vyveste červené lampióny (1991), ktorý v Číne zakázali, bol nominovaný na Oscara. 
     
Veľkým hitom bol tiež historický projekt Hrdina (2002) s Quentinom Tarantinom, po ktorom nasledoval Klan lietajúcich dýk (2004). Medzi jeho najnovšie snímky patrí Kliatba zlatého kvetu (2006). 
     
Okrem filmov a olympijského ceremoniálu režíroval Čang aj niekoľko opier. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies