Filmový festival v Cannes otvára film Veľký Gatsby s Leonardom DiCapriom

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 17:05 • 2 min
Filmový festival v Cannes otvára film Veľký Gatsby s Leonardom DiCapriom

CANNES - Európskou premiérou 3D filmovej adaptácie románu Francisa Scotta Fitzgeralda z roku 1925 Veľký Gatsby s Leonardom di Capriom v hlavnej úlohe sa dnes večer začne 66. ročník medzinárodného filmového festivalu v Cannes. Hostí i návštevníkov však privítal prvý festivalový deň dažďom.

slovakia

left justify in out

O Zlatú palmu sa v hlavnej súťaži uchádza 20 filmov, päť z nich amerických, medzi ktorými nechýbajú najnovšie snímky ostrieľaných filmárskych hviezd ako sú Steven Soderbergh (Behind the Candelabra), Roman Polanski (La Venus á la Fourrure), Francois Ozon (Jeune & Jolie) či bratia Coenovci (Inside Llewyn Davis).
Porote tento rok predsedá americký režisér Steven Spielberg, jej členmi sú aj austrálska herečka Nicole Kidmanová a dvaja tohtoroční laureáti Oscarov - hongkonský režisér Ang Lee a rakúsky herec Christoph Waltz.
Slovensko má na filmovom festivale svoje zastúpenie v sekcii Cinéfondation, ktorá objavuje nové talenty. Koprodukčný česko-slovenský animovaný film Pandy Bratislavčana Matúša Vizára súťaží v sekcii študentských filmov. O víťazovi spomedzi 18 súťažných filmov rozhodne päťčlenná porota, ktorú bude viesť austrálska režisérka Jane Campionová, informoval Slovenský filmový ústav.
Filmový festival v Cannes sa skončí slávnostným odovzdávaním cien 26. mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies