Filmovú legendu Buda Spencera (84) hospitalizovali pre problémy s tlakom

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 18:48 • 2 min
Filmovú legendu Buda Spencera (84) hospitalizovali pre problémy s tlakom

BERLÍN/RÍM - Osemdesiatštyriročný taliansky herec Bud Spencer, vlastným menom Carlo Pedersoli, bol hospitalizovaný v Ríme. Podľa prvých správ nie je v ohrození života, informovali dnes talianske médiá.

slovakia

left justify in out

Spencer mal na budúci týždeň navštíviť viaceré nemecké mestá, kde mal robiť reklamu svojej novej knihe Mangio ergo sum (Jem, teda som).
     

DPA citovala hercovho syna Giuseppa Pedersoliho, podľa ktorého by otca mohli lekári v sobotu z nemocnice prepustiť, cestu do Nemecka mu však nateraz zakázali. Uviedol tiež, že pri rutinnej kontrole otcovi namerali zlé hodnoty tlaku a vzhľadom na jeho vek ho preventívne hospitalizovali.
     

Turné po Nemecku otec zrejme uskutoční až na jeseň, dodal.
     

Slávny herec, scenárista a filmový producent je známy najmä pre svoje filmy s Terenceom Hillom (tiež Talianom). V roku 2010 dostal za celoživotné dielo talianske filmové ocenenie Donatellovho Dávida.
     

Hádam najznámejší film Buda Spencera a Terencea Hilla sa premietal s českým dabingom pod názvom Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (Ak sa nahneváme, budeme zlí; 1974). Spencer je v dvojici ten tmavovlasý, plnoštíhly a Hill štíhly blondiak.
     

Ešte predtým, ako sa Spencer začal venovať filmu, bol špičkovým plavcom, ako prvý Talian preplával 100 metrov voľným štýlom za menej ako minútu, pripomenul server Mondo24.it.
     

Bud Spencer sa narodil 31. októbra 1929 v Neapole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona