Filmového producenta obviňujú z obťažovania aj Gwyneth Paltrow a Angelina Jolie

NETKY.SK • 11 Október 2017, 07:01 • 2 min
Filmového producenta obviňujú z obťažovania aj Gwyneth Paltrow a Angelina Jolie

NEW YORK - K obvineniam voči známemu americkému filmovému producentovi Harveymu Weinsteinovi, ktorý mal sexuálne obťažovať a nútiť k sexu viaceré herečky, sa pridávajú postupne ďalšie a ďalšie filmové celebrity.

slovakia

left justify in out

O traumatiuzujúcich skúsenostiach s Weinsteinom v utorok prehovorili napríklad aj Angelina Jolie či Gwyneth Paltrow. Reagovali tak na článok magazínu The New Yorker, v ktorom zazneli na adresu Weinsteina veľmi vážne obvinenia zo strany Asie Argento, Miry Sorvino, Rosanny Arquette a ďalších herečiek.

Asia Argento magazínu povedala, že ju Weinstein v minulosti, keď bola ešte začínajúcou herečkou, prinútil k sexu, a dodala, že vie o tom, že nebola vonkoncom jediná. Argento pre The New Yorker povedala, že o tejto ťažkej skúsenosti doteraz neprehovorila preto, lebo sa obávala, že by to mohlo mať na jej kariéru negatívny dopad.

Rosanna Arquette popisuje príhodu z roku 1990, keď ju Weinstein nútil, aby mu v hoteli poskytla masáž a pokúšal sa jej ruku dostať k svojmu penisu. Herečka v masáži pokračovať odmietla, a dnes je presvedčená, že tým do značnej miery utrpela jej herecká kariéra. "Dlhé roky mi to potom vo všetkom sťažoval," obviňuje Arquette Weinsteina.

Pokus o masáž na hotelovej izbe spomína aj Gwyneth Paltrow. Mala v tom čase 22 rokov, masáž odmietla a prípad mal aj dohru na následnej filmovej premiére, kde si túto záležitosť prišiel s producentom veľmi rázne vysvetliť vtedajší herečkin priateľ Brad Pitt.

Aj Angelina Jolie v utorok vyhlásila, že mala "s Harveym Weinsteinom v mladosti zlú skúsenosť". Odvtedy sa mu podľa vlastných slov vyhýba, odmieta s ním pracovať a varuje pred ním aj ostatných ľudí.

Weinsteinova hovorkyňa Sallie Hofmeister v utorok vydala stanovisko, podľa ktorého producent "odmieta akékoľvek obvinenia zo sexu bez súhlasu oboch strán". "Pán Weinstein okrem toho potvrdil, že za odmietnutie jeho pokusov nikdy voči žiadnej žene neuskutočnil žiadne akty odplaty," napísala Weinsteinova hovorkyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona