Filmové večery prináša na Magio pláž Bažant Kinematograf

NETKY.SK • 13 Júl 2014, 15:06 • 2 min
Filmové večery prináša na Magio pláž Bažant Kinematograf

BRATISLAVA - Letné večery na bratislavskej Magio pláži budú aj tento rok patriť Bažant Kinematografu.

slovakia

left justify in out

Milovníci filmu sa môžu tešiť na kultové a divácky úspešné filmy, českú a slovenskú klasiku, čiernobiele i nemé filmy, ale aj na záznamy koncertov legendárnych kapiel. Letné kinovečery na pláži na petržalskej strane Dunaja odštartuje už v utorok 15. júla predpremiéra novej letnej komédie Jana Hřebejka Zakázané uvoľnenie. Film príde priamo na Magio pláž uviesť aj samotný režisér s hercami či producentmi. Agentúru SITA o tom informovala koordinátorka projektu Ľubica Orechovská.

 

Bažant Kinematograf v utorok otvorí už tretiu sezónu letného kina na Magio pláži. Letné plážové kino bude premietať až do 21. augusta a počas 27 filmových večerov ponúkne napríklad rôznorodý výber filmových titulov z posledného obdobia. Milovníci filmu sa môžu tešiť aj na tradičné kultové stredy či nedeľné večery venované hudobným filmom, chýbať nebudú ani mimoriadne filmové predpremiéry filmov, ktoré aktuálne prichádzajú do slovenských kín. Na pláž tak okrem režiséra Hřebejka zavítajú aj iné známe tváre. Storočnicu spisovateľa Bohumila Hrabala si jeho kultovými Postřižinami príde na pláž pripomenúť aj herečka Magda Vášáryová. Dobrodružný dokument Trabantom až na koniec sveta príde 21. júla predstaviť režisér Dan Přibáň, ako inak, na Trabante. Slovenskú premiéru českého filmu Hany prídu jeho tvorcovia uviesť 31. júla a tohtoročný program letného kina uzavrie 21. augusta premiéra česko-slovenského filmu Miesta režiséra Radima Špačka. 

 

Letné kino na Magio pláži bude premietať počas leta od utorka až do soboty, začínať sa bude vždy po zotmení, približne o 21:00. Premietanie je bezplatné. Jediné, čo môže večerné premietanie pokaziť, je nepriaznivé počasie, najmä silný vietor, upozorňujú organizátori. Počas letných večerov si ľudia na brehu Dunaja môžu pozrieť napríklad film Big Lebowski bratov Coenovcov, či Sunset Boulevard Billyho Wildera a Vtedy na Západe Sergia Leoneho. Milovníkov hudby určite potešia záznamy koncertov legendárnych kapiel Queen, Led Zepelin či Muse. Letné večery budú môcť návštevníci stráviť aj pri slovenskej a českej filmovej klasike či pri čiernobielych alebo nemých filmoch, chýbať nebude ani Woody Allen. V letnom kinematografe aj tento rok organizátori predstavia film ocenený cenou LUX, ktorú každoročne udeľuje Európsky parlament. Aktuálnym držiteľom tohto ocenenia je belgicko-holandský film Prerušený kruh od režiséra Felixa van Groeningena. Na Magio pláži film premietnu už budúci týždeň, vo štvrtok 17. júla. 

 

Filmovú klasiku či novinky na bratislavskú Magio pláž prinesie špeciálne upravené auto, ktoré je prerobené na profesionálnu kino a videoprojekciu. Technicky i výtvarne ich na kinozariadenia premenili výtvarník Fero Lipták a javiskový technológ Peter Kostroň. Digitalizáciu Kinematografu podporil v roku 2013 Audiovizuálny fond. Podrobné informácie o tohtoročnom programe Letného kina Bažant Kinematograf na Magio pláži sú na stránkach www.kinematograf.sk a www.magioplaz.sk . 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona