Filmová adaptácia seriálu Kojak má nového scenáristu

NETKY.SK • 19 Jún 2015, 18:52 • 2 min
Filmová adaptácia seriálu Kojak má nového scenáristu

USA - Dlho pripravovaná filmová adaptácia seriálu Kojak (1973 – 1978) má nového scenáristu.

slovakia

left justify in out

Postará sa o to Philip Gawthorne, ktorý v minulosti spolupracoval na seriáli EastEnders (1985) alebo Casualty (1986). Gawthorne nahradí doterajších scenáristov Neala Purvisa a Roberta Wadea, známych pre prácu na bondovkách Jeden svet nestačí (1999), Casino Royale (2006) či Skyfall (2012).

Filmovú verziu príbehu o poručíkovi Theovi Kojakovi plánuje od roku 2012 nakrútiť spoločnosť Universal Pictures. Titulnú úlohu má stvárniť Vin Diesel, ktorý je aj jedným z producentov projektu. Očakáva sa, že Universal Pictures postupne nakrúti celú sériu príbehov o detektívovi. Dátum začiatku nakrúcania ani meno režiséra nie sú zatiaľ známe. 

 

V pôvodnom seriáli Kojak stvárnil titulnú úlohu Telly Savalas, čo mu vynieslo štyri nominácie na Primetime Emmy, z ktorých jednu premenil na cenu. Rovnako ho štyri razy nominovali na Zlatý glóbus, pričom sošku získal dvakrát. V sérii si tiež zahrali Dan Frazer, Kevin Dobson, George Savalas či Mark Russell. Seriál získal dve nominácie na Zlatý glóbus, pričom jednu premenil na víťazstvo. Po ukončení seriálu vznikla ešte séria televíznych filmov, z ktorých posledný odvysielali v novembri 1991. V roku 2005 sa na televízne obrazovky dostal rovnomenný remake seriálu, v ktorom si hlavnú úlohu zahral Ving Rhames. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies