Filmár Robert Rodriguez bude režírovať remake Úteku z New Yorku

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 15:31 • 2 min
Filmár Robert Rodriguez bude režírovať remake Úteku z New Yorku

BRATISLAVA - Americký filmár a hudobník Robert Rodriguez sa ujal réžie remakeu trileru Útek z New Yorku (1981). Informoval o tom výkonný producent novinky John Carpenter, ktorý režíroval pôvodnú snímku s Kurtom Russellom v hlavnej úlohe.

slovakia

left justify in out

"Robert Rodriguez nakrúti nový Útek z New Yorku. Som nadšený. Je skvelý režisér," napísal 69-ročný umelec na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. 

Scenár si zobral na starosť Angličan Neil Cross, známy najmä vďaka práci na seriáli Luther (2010 - 2016). Projekt pripravuje spoločnosť 20th Century Fox, o produkciu sa postará The Picture Company producentskej dvojice Andrew Rona a Alex Heineman. 

Pôvodná snímka sa odohráva v roku 1997 na Manhattane, z ktorého sa stalo väzenie s maximálnym stupňom stráženia. Spomínaný Russell v nej stvárnil hlavného hrdinu Snakea Plisskena. Keď na ostrove havaruje prezident USA, Plisskena prinútia zachrániť ho, pričom na splnenie úlohy má iba 22 hodín. Okrem prezidenta musí totiž zachrániť aj kazetu, ktorá predstavuje cestu ku slobode. Spomínaný Carpenter sa okrem réžie podieľal aj na scenári, ktorý napísal spolu s Nickom Castleom. V spolupráci s Alanom Howarthom sa pritom postaral aj o hudbu. Okrem Russella sa vo filme predstavili tiež Lee Van Cleef, Ernest Borgnine, Donald Pleasence či Adrienne Barbeau. 

Robert Anthony Rodriguez sa do povedomia verejnosti zapísal vďaka snímke Mariachi (1992), s ktorou na filmovom festivale Sundance získal cenu divákov v kategórii Najlepší hraný film. O tri roky neskôr vznikol jeden z jeho najznámejších počinov, triler Desperado s Antoniom Banderasom a Salmou Hayek v hlavných úlohách. Postaral sa tiež o réžiu filmu Od súmraku do úsvitu (1996), ktorý vznikol podľa scenára Quentina Tarantina.

 

Práve s ním zvykne Rodriguez spolupracovať. Okrem spomínanej snímky sa ako režiséri stretli pri úspešných projektoch Štyri izby (1995) či Sin City - mesto hriechu (2005). Rodriguez je tiež autorom ďalších známych filmov, medzi ktoré patria Spy Kids (2001), Vtedy v Mexiku (2003) či Grindhouse: Planéta Teror (2007). Okrem toho režíroval snímky Machete zabíja (2013) či Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies