VIDEO Filmár natočil úchvatné video. Takto ste blesky nikdy nevideli!

NETKY.SK • 8 December 2017, 20:0 • 2 min
VIDEO Filmár natočil úchvatné video. Takto ste blesky nikdy nevideli!

Zachytiť nádheru a pominuteľnosť bleskov tak, ako to neurobil nik predtým. To bolo cieľom arizonského filmára Dustina Farrella, keď tohto roku v lete vyrážal s kamerou "loviť" búrky. Precestoval vyše 30-tisíc kilometrov a výsledkom je video, pri ktorom sa tají dych.

slovakia

left justify in out

Zábery natáčal Farrell kamerou, ktorou sa dá pri vysokom 4k rozlíšení zachytiť až 1000 snímkov za sekundu. "Blesky zachytené v takejto kvalite som nikde nevidel, a tak som chcel byť prvý," prezradil serveru Novinky.cz Farrell, ktorého búrky fascinovali od mala.

 

Počas tohto leta strávil viac než tridsať dní naháňaním sa za búrkami a tými najlepšími zábermi. Nie vždy sa jeho výpravy za búrkou skončili úspechom. "Najmenej desať dní som sa po tísicoch kilometrov vrátil s prádznymi rukami," priznal filmár.

 

Na natáčanie použil kameru The Phantom Flex4K, ktorá je pre zachytenie bleskov vhodná, pretože disponuje spätnou spúšťou. Keď ju kameraman stisne, dokáže nahrať aj okamihy tesne predtým. Prístroj totiž nahráva do pamäte RAM.

 

Filmár a fotograf sa natáčaním živí už dlho. Svoje posledné dielo zatiaľ označil za najťažšie a nazval ho výstižným slovom Transient, čo znamená prechodný, pominuteľný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona