Film Stanko si užíva festivaly, v októbri poputuje aj do Austrálie

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 14:18 • 2 min
Film Stanko si užíva festivaly, v októbri poputuje aj do Austrálie

BRATISLAVA - Tragikomickú roadmovie Stanko uvidia aj návštevníci medzinárodných filmových festivalov. Nový slovenský film scenáristu a režiséra Rasťa Boroša o priateľstve a univerzálnom pute medzi dvoma ľuďmi z okraja spoločnosti je na programe Art Film Festu v Košiciach, súťažiť bude v Poľsku na Lubušskom filmovom lete a v októbri poputuje do Austrálie v rámci Českého a slovenského filmového festivalu.

slovakia

left justify in out

"Sme radi, že o film majú festivaly záujem, je to dobrá príležitosť konfrontovať sa aj s medzinárodným publikom, aj tvorcami širšieho kontextu," komentovala účasť žánrovej snímky na festivaloch producentka Barbara Harumová Hessová, ktorá produkovala aj úspešné dokumenty Tak ďaleko, tak blízko (r. Jaro Vojtek) a Comeback (r. Miro Remo).

 

V Košiciach sa na Art Film Feste predstaví Stanko už dnes večer v rámci sekcie Slovenská sezóna. Sprevádzať ho budú tvorcovia - herec Peter Kočan, producentka Barbara Harumová Hessová a strihač Peter Harum. Rovnaká zostava vycestuje s filmom aj do poľského mesta Lagow, kde sa v nedeľu (26.6.) začne 45. ročník festivalu Lubušské filmové leto. Stanko zabojuje o hlavnú cenu v súťaži hraných filmov Zlaté hrozno. Snímka sa tak približne po pol roku vráti do Poľska. Svetovú premiéru mala práve na tamojšom filmovom festivale vo Varšave, do kinodistribúcie vstúpila 14. apríla.

 

Film o ľuďoch, ktorí nemali v živote šťastie na to, aby spoznali úprimné medziľudské vzťahy, si vybrali aj do programu Českého a slovenského filmového festivalu v Austrálii. Ten sa bude konať na jeseň.

 

Snímka o hľadaní skutočných hodnôt v živote, inšpirovaná životom reálnych ľudí, vznikala tri a pol roka ako nízkorozpočtový projekt. Nakrúcala sa prevažne v pôsobivých talianskych mestečkách. Okrem Petra Kočana v nej hrajú sami neherci, Slováci aj Taliani.  Film Stanko podporil Audiovizuálny fond v programe Minimal a ako jediný z takto podporených projektov bol realizovaný v zahraničí. TASR informovala PR manažérka filmu Zuzana Golianová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies