Film Snowden uvedú do kín v máji 2016

NETKY.SK • 8 Október 2015, 16:07 • 2 min
Film Snowden uvedú do kín v máji 2016

BRATISLAVA - Film o bývalom zamestnancovi CIA Edwardovi Snowdenovi, ktorý predvlani informoval o tajnom sledovaní telefonickej a elektronickej komunikácie americkou bezpečnostnou agentúrou NSA či britskou organizáciou Government Communications Headquarters, sa dostane do kín 13. mája 2016. Snímku pritom plánovali začať premietať tento rok 25. decembra.

slovakia

left justify in out

V role Snowdena uvidia diváci a diváčky Josepha Gordona-Levitta. V biografickej dráme sa predstavia aj Shailene Woodley, Melissa Leo, Scott Eastwood, Zachary Quinto, Nicolas Cage, Tom Wilkinson, Rhys Ifans, Joely Richardson, Jaymes Butler a Timothy Olyphant. Réžiu má na starosti Oliver Stone, ktorý získal Oscary za filmy Polnočný expres (1978), Čata (1986) a Narodený 4. júla (1989). Šesťdesiatdeväťročný rodák z New Yorku pomáhal aj pri písaní scenára. Ten vznikol na základe kníh The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man (2014) od Lukea Hardinga a Time of the Octopus, ktorú píše Snowdenov právnik Anatolij Kučerena. Ďalším scenáristom je Kieran Fitzgerald.

 


Edward Snowden v súčasnosti žije na neznámej adrese v Rusku. V USA ho hľadajú pre krádež vládneho majetku, neautorizovanú komunikáciu o informáciách týkajúcich sa národnej bezpečnosti a úmyselnú komunikáciu utajovaných správ informačnej služby nepovoleným osobám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies