Film Sloboda pod nákladom získal v španielskom Bilbao Grand Prix

NETKY.SK • 19 December 2016, 15:47 • 2 min
Film Sloboda pod nákladom získal v španielskom Bilbao Grand Prix

BRATISLAVA - Dokument Sloboda pod nákladom, ktorý o najstaršej generácii tatranských nosičov natočil Pavol Barabáš, získal na filmovom festivale v španielskom Bilbao Grand Prix.

slovakia

left justify in out

Na víťaznej snímke, ktorá má v krátkom čase na svojom konte už desiate ocenenie, sa zhodla päťčlenná filmová porota Billy Choi z Južnej Kórey, Hélios Gracia z Francúzska, Jon Gorano zo Španielska, Pawel Wysoczanski z Poľska a Silvo Karo zo Slovinska. Svoje rozhodnutie zdôvodnili slovami "je to úžasný film pre svoju krásu a nádej, ide z neho skromnosť. Je to film o viere a oddanosti horám. Ponúka pokoj a harmóniu - tak prepotrebnú v dnešnom svete".

 

Bilbao Mendi Film Festival sa konal od 9. do 18. decembra a ponúkol okrem výberu najlepších 40 filmov z celého sveta aj prednášky, workshopy a množstvo sprievodných podujatí. Španielske mesto Bilbao sa stalo strediskom horolezcov, dobrodruhov, filmárov a umelcov. Každý rok ho navštívia tisíce ľudí, pretože festival patrí medzi najdôležitejšie svojho druhu.

 

Dokument Sloboda pod nákladom mal premiéru 1. septembra 2016 a patrí medzi najnavštevovanejšie filmy distribuované Asociáciou slovenských filmových klubov (ASFK) za tento rok. Diváci ho stále môžu vidieť v našich kinách alebo na DVD. Televízna premiéra filmu bude 23. decembra na Dvojke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies