Film Rukojemník má štyri nominácie na Českého leva

NETKY.SK • 15 Január 2015, 14:06 • 2 min
Film Rukojemník má štyri nominácie na Českého leva

BRATISLAVA - Slovensko-český dobrodružno-rodinný film Rukojemník režiséra Juraja Nvotu získal štyri nominácie Českej filmovej a televíznej akadémie na Českého leva.

slovakia

left justify in out

O výnimočnej úrovni hereckého obsadenia snímky, ktorá približuje obdobie 60. rokov minulého storočia, najmä nástrahy vtedajšieho režimu, svedčia hneď dve nominácie. Za stvárnenie starého otca hlavného hrdinu príbehu si nomináciu v kategórii hlavný mužský herecký výkon vyslúžil Milan Lasica. Ondřej Vetchý, ktorý v Rukojemníkovi hrá veliteľa pohraničníkov, je nominovaný v kategórii vedľajší mužský herecký výkon.

 

 

Z tvorcov získali nominácie na sošku Českého leva Alois Fišárek za strih a Pavol Andraško v kategórii najlepšia filmová scénografiu. "Od roku 1995 je to najlepší výsledok slovenského majoritného filmu pri udeľovaní cien Českého leva Českej filmovej a televíznej akadémie, keď bol nominovaný film Záhrada," TASR informovala Naďa Móricová z distribučnej spoločnosti Barracuda Movie, ktorá Rukojemníka priniesla do slovenských kín 8. januára. V Českej republike sa film premieta od 4. decembra minulého roka pod názvom Jak jsme hráli čáru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies