Film Piata loď získal hlavnú cenu na festivale Silk Road v Číne, prišiel sa pozrieť aj Jackie Chan!

NETKY.SK • 5 December 2017, 12:18 • 2 min
Film Piata loď získal hlavnú cenu na festivale Silk Road v Číne, prišiel sa pozrieť aj Jackie Chan!

BRATISLAVA/FU-ČOU - Slovenský film Piata loď získal cenu za najlepší film na festivale Silk Road v čínskom Fu-čou. Ocenenie "Herec roka" si tam prišiel prevziať aj Jackie Chan, hviezda akčných filmov.

slovakia

left justify in out

V zastúpení tvorcov filmu Piata loď (v angličtine Little Harbor) cenu preberala hlavná predstaviteľka filmu, 12-ročná Vanessa Szamuhelová.

 

"Odkedy sme prišli na festival do Číny, stále ma tu fotia ako nejakú hviezdu a mám veľa tlačoviek pre novinárov. Záverečný galavečer bol naozaj veľkolepý, sedela som vo VIP zóne dva metre od Jackieho Chana a ďalších filmových hviezd. Najprv dostal cenu Jackie za najlepší herecký výkon a potom zrazu pustili ukážku z nášho filmu Piata loď a zavolali ma na pódium," popisovala svoje zážitky Vanessa.

 

Sprevádzali ju kameramanka Denisa Buranová a producentka Daša Parízková. "Dostali sme hlavnú cenu za najlepší film - Golden Silk Road a ja som išla pre cenu! Dala mi ju čínska herečka Yao Chen, ktorá je u nich slávna asi ako Angelina Jolie. Stále tomu nemôžem úplne uveriť, asi sa im náš film naozaj veľmi páčil," dodala hlavná hrdinka filmu, ktorý vstupuje aj do čínskej distribúcie. V tejto veľkej krajine si na svoje konto môže pripísať milióny divákov.

 

Približne v rovnakom čase bola režisérka filmu Iveta Grófová na záverečnom ceremoniáli 21. ročníka festivalu Tallinn Black Nights Film Festival v Estónsku. V sekcii orientovanej na filmy pre deti a mládež - JUST FILM získala Grand Prix a cenu Najlepší film podľa mládežníckej poroty. Piatu loď uviedlo od jej svetovej premiéry (február 2017) viac ako 40 filmových festivalov po celom svete. Film vznikol na základe rovnomennej knihy Moniky Kompaníkovej a rozpráva príbeh netradičnej detskej rodiny inšpirovaný skutočnou udalosťou. Informovala o tom Zuzana Golianová, PR manažérka filmu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies