Film o Hačikovi spustil na Slovensku psie šialenstvo: Treba si to dobre premyslieť!

NETKY.SK • 9 Január 2017, 06:29 • 2 min
Film o Hačikovi spustil na Slovensku psie šialenstvo: Treba si to dobre premyslieť!

BRATISLAVA – Film o psovi s názvom Hačiko po tom, ako sa objavil v televízii, spôsobil hotové šialenstvo a Slováci teraz po plemene Akita Inu doslova bažia.

slovakia

left justify in out

Vo filme, v ktorom hrá hlavnú úlohu známy hollywoodsky herec Richard Gere, je ukázaná neuveriteľná vernosť psa menom Hačiko, ktorý sa vracal celých 9 rokov na stanicu, kde čakal na svojho pána, ktorý umrel.

 

Odborníci zo združenia Trenčianske Laby však varujú pred týmto plemenom, ktoré je veľmi náročné. "Tak, ako časom vymizli z obľúbenosti dalmatínci z filmu, jack russellovia a yorkovia, ktorí sú teraz kade tade na dvoroch, balkónoch- hryzú, zúria a štekajú ako každý nevychovaný teriér v rukách totálneho laika, to isté čaká aj toto nové „filmové“ plemeno," píšu na svojom facebooku.

 

Akita Inu je veľmi náročné plemeno, ktoré zvládne len skúsený odborník. "Tvrdohlavosť je tiež typickou črtou v povahe a žiadny dedinský macho-traktorista ju z neho nevybije až k poslušnosti. Maximálne to bude v psovi vrieť do dospelosti a potom si majiteľa porieši sám, aby naše médiá opäť mohli priniesť fascinujúce správy o tom, ako zlý a agresívny pes napadol nevinného človeka,“ dodávajú odborníci z Trenčianskych labiek.

 

 

 

Treba si preto poriadne rozmyslieť, či ste ochotný obetovať kopu svojho voľného času na výchovu tohto plemena. Pretože ak nie, tak s najväčšou pravdepodobnosťou skončí toto zviera v útulku a bude trpieť kvôli módnemu výstrelku. "Myslite pred tým, než kvôli rozmaru ohrozíte seba, rodinu a zničíte nejakému psovi život! Radšej si film pozrite ešte raz, poplačte si, uvedomte o čom je príbeh a prepnite na iný program. Možno niekde nájdete film aj o tom, ako Janko a Marienka do útulku na brigádu išli...," uzatvárajú Trenčianske labky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies