FILM Michael Douglas sa v novom seriáli predstaví ako Benjamin Franklin

NETKY.SK • 9 Júl 2022, 08:00 • 2 min
FILM Michael Douglas sa v novom seriáli predstaví ako Benjamin Franklin

Oscarového herca Michaela Douglasa si budú môcť jeho fanúšikovia najbližšie pozrieť v novom seriáli od Apple TV+. Zahrá si v ňom titulnú rolu Benjamina Franklina, štátnika a zakladateľa Spojených štátov amerických. Benjamin Franklin bol jedným z tvorcov Deklarácie nezávislosti.

slovakia

left justify in out

Seriál Franklin je adaptáciou Pulitzerovou cenou ovenčenej knihy Stacy Schiff Franklin, France and the Birth of America. Titul pozostávajúci z ôsmich epizód vyrozpráva príbeh o tom, ako vtedy 70-ročný Franklin presvedčil Francúzsko, aby finančne podporilo americkú nezávislosť. Príbeh je o to pozoruhodnejší, že Franklin nemal žiadne diplomatické vzdelanie a situáciu zvládol len pomocou svojho umu.

 

img
 

„S využitím svojej slávy, charizmy a dômyselnosti dokázal Franklin prejsť cez rozum britským špiónom, francúzskym informátorom aj zlomyseľným kolegom. To všetko popri zariaďovaní francúzsko-americkej aliancie z roku 1778 a  vyjednávania mieru s Anglickom z roku 1783. Osemročná misia sa stala najdôležitejším prínosom Franklina svojej krajine, bez ktorej by sa nikdy neosamostatnila,“ píše sa v oficiálnej synopse seriálu.

 

obrazok

 

Adaptáciu dostal na starosť Kirk Ellis, ktorý už pred niekoľkými rokmi úspešne uviedol na svet seriál o inom veľkom americkom politikovi Johnovi Adamsovi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies