Film Interstellar v tržbách prekonal hranicu 300 miliónov dolárov

NETKY.SK • 17 November 2014, 13:31 • 2 min
Film Interstellar v tržbách prekonal hranicu 300 miliónov dolárov

USA - Film Interstellar (2014) dosiahol v nedeľu 16. novembra svetové tržby vo výške 321,9 milióna amerických dolárov (v prepočte približne 257 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

Snímka Christophera Nolana mala americkú premiéru 5. novembra, do slovenských kín sa dostala o deň neskôr. Náklady na jej výrobu sa vyšplhali na 165 miliónov dolárov (v prepočte približne 132 miliónov eur).

 

Interstellar utŕžil od uvedenia v USA takmer 98 miliónov dolárov. Výrazne sa mu darilo aj v Číne, kde tržby dosiahli 42 miliónov dolárov, pričom v tejto krajine snímku uviedli až v stredu 12. novembra. V rebríčku filmov s najvyššími celosvetovými tržbami z kín v roku 2014 sa Interstellar drží na 27. mieste. Na vrchole rebríčka stále kraľuje snímka Transformers: Zánik (2014), ktorá od svojho uvedenia v kinách po svete utŕžila 1,087 miliardy dolárov (v prepočte približne 868 miliónov eur). 

 

V snímke Interstellar si zahrali Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain či Michael Caine. Film rozpráva príbeh o vesmírnych prieskumníkoch, ktorí cestujú naprieč červou dierou s cieľom nájsť pre ľudstvo obývateľnú planétu, a tak ho zachrániť pred vyhynutím. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies