Film Deti uvedú osobne tvorcovia a herci na špeciálnej predpremiére v Kežmarku

NETKY.SK • 18 September 2014, 10:19 • 2 min
Film Deti uvedú osobne tvorcovia a herci na špeciálnej predpremiére v Kežmarku

KEŽMAROK - Prvý hraný film jedného z najoceňovanejších a najúspešnejších slovenských dokumentaristov Jara Vojteka Deti odštartuje svoju púť k divákom už pred oficiálnou slovenskou premiérou. Tvorcovia a herci snímky sa vydajú na špeciálne týždňové predpremiérové turné po siedmich mestách. Film, ktorý zobrazuje rôzne podoby vzťahu rodičov a detí, a v ktorom účinkujú herci i neherci z celého Slovenska, predstavia osobne 21. septembra o 19. hodine v kine Iskra v Kežmarku.

slovakia

left justify in out

"Každú zo štyroch poviedok filmu Deti - Syn, Maratón, Kanárik a Otec sme nakrúcali v inom ročnom období a v rôznych lokalitách po celom Slovensku. Predpremiérové uvedenia sú naším poďakovaním účinkujúcim a ľuďom, ktorí nám pomohli v regiónoch," vysvetlil producent filmu Mátyás Prikler z produkčnej spoločnosti MPhilms. 
      

Prvý hraný film oceňovaného dokumentaristu Jara Vojteka autenticky zobrazuje pokrivené rodinné vzťahy aj fakt, že s najbližšími sme si najbližší, aj keď to niekedy nezvládame. "Chcel som hovoriť o rôznych podobách vzťahov, preto som zvolil štyri príbehy. Zamýšľam sa napríklad nad vzťahom chorého chlapca, uzavretého vo svojom svete a jeho otca, ktorý sa mu napriek snahe nedokáže priblížiť, alebo sa usilujem zachytiť citlivý svet dieťaťa, ktorý je surovo narušený necitlivým výsmechom otčima," povedal Jaro Vojtek, ktorý je divákom známy svojimi dokumentárnymi filmami My zdes, Hranica či Cigáni idú do volieb.
      

Každá zo štyroch poviedok sa odohráva v inom ročnom období a navzájom tak vytvárajú vrstevnatú mozaiku vzťahov, v ktorých sa odrážajú nádeje i sklamania. Od 25. septembra vstúpia Deti do kinodistribúcie. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies