Fillona dnes opustili blízki spolupracovníci, ďalší sa chystajú

NETKY.SK • 2 Marec 2017, 14:42 • 2 min
Fillona dnes opustili blízki spolupracovníci, ďalší sa chystajú

PARÍŽ - Predvolebný štáb kandidáta francúzskych konzervatívcov v prezidentských voľbách Francoisa Fillona dnes opustili ďalší dvaja kľúčoví členovia. Informovala o tom televízia BFMTV.

slovakia

left justify in out

Funkcií zástupcov šéfa Fillonovej predvolebnej kampane sa dnes vzdali Vincent Le Roux a Sébastien Lecornu. Podľa denníka Libération sa v priebehu dnešného dňa očakávajú aj demisie ďalších členov predvolebného štábu, ktorí nepatria do tábora "fillonistov".

 

Poslanec za stranu Republikáni (LR) Pierre Lellouche dnes oznámil, že sa chce obrátiť na Ústavnú radu so žiadosťou o odklad prezidentských volieb, ktoré sú naplánované na 23. apríla a 7. mája.

 

"Zdá sa mi nemožné, aby bol niekto obvineným a súčasne aj prezidentom republiky," vysvetlil, aj keď súčasne priznal, že víťazstvo kandidáta LR Fillona je momentálne ťažké si predstaviť, hoci táto možnosť stále existuje.

 

Lellouche vyhlásil, že on osobne Fillonovi pripomenul, že ako prezident bude garantom nezávislosti justície. Upozornil však zároveň, že je ťažké byť garantom justície a súčasne aj obvineným, pričom ešte aj využívať imunitu, "ktorá na to (takúto situáciu) ani nebola vytvorená".

 

Po tom, ako Fillon v stredu oznámil, že pokračuje v kampani a nestiahne svoju kandidatúru napriek tomu, že mu hrozí obvinenie z korupcie, jeho tím opustil poradca kampane pre európske záležitosti a zahraničnú politiku Bruno Le Maire. Podporu pre Fillona stiahli aj centristi z Únie demokratov a nezávislých (UDI), ktorí v primárkach konzervatívcov podporovali Fillonovho protikandidáta Alaina Juppého.

 

Fillon sa dnes podľa francúzskych médií chce pokúsiť znovu naštartovať svoju kampaň, a to stretnutím s voličmi v juhofrancúzskom Nimes. Na nedeľu je naplánované "zhromaždenie na podporu" Fillona, ktoré sa bude konať na námestí Trocadéro v Paríži.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies